RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Общинските съветници на Велинград си гласуваха увеличение на заплатите с над 30%, кметът връща решението

ВелинградОбщинските съветници на Велинград успяха още на първото си заседание след промяната в нормативната уредба да си гласуват по-високи възнаграждения с около 30%. В момента те вземат средно 260 лв за участието си в комисии и за ежемесечните заседания на Общинския съвет. На редовното си заседание вчера те си гласуваха възнаграждения в размер на 70% от средната заплата на общинската администрация. В парично изражение това са средно 360 лв месечно, като сумата варира в зависимост от броя на комисиите, в които всеки съветник участва.
Съветниците от БСП не подкрепиха увеличението и застанаха на позицията на кмета Иван Лебанов, според когото „по време на икономическа криза, при 30-процентна безработица за община Велинград е най-малко нередно заплатите на съветниците да се повишават“.
„Не смятам, че е морално и справедливо от тяхна страна“ — заяви Иван Лебанов – Обемът на работа на съветниците е далеч по-малък от този на служителите на администрацията, за да бъде заплащането им същото или по-високо“. Той посочи, че в администрацията има служители, който получават брутна заплата под 360 лв., която не е актуализирана от 2009-та година. „Заплатите на общинските служители, който работят 24 дни полагат подписите си на важни документи, за които носят наказателна отговорност, за разлика от колектива на общински съвет, който искат същото заплащане“, подчерта велинградския кмет.
Иван Лебанов обяви, че ще върне за ново разглеждане решението за заплатите на съветниците. Като основание той посочи и факта, че съветниците не са посочили от къде в общинския бюджет ще дойде финансирането за по-големите им заплати.


Тази страница е видяна: 939

 Публикувано от: pamedia на петък 31 януари 2014 - 11:35:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благо Солов: Кметът на общината и общинските съветници могат да си увеличат заплатите, чак когато създадат нужните условия да се увеличат заплатите и на хората
Извънредно 19 маломерни паралелки в училищата и маломерни групи в селата гласуваха общинските съветници във Велинград
Кметовете ще искат 5-6 млн. лв. за увеличение на заплатите в общинските администрации, не са променяни от 7 години
С 200 лв общинските съветници на Пазарджик си увеличиха заплатите
Общинските съветници на Стрелча си намалиха заплатите до 140 лева
Общинските съветници гласуваха да се орежат автобусни линии до села извън общината
ЦИК публикува решението за избраните съветници в Сърница, кметът ще се определи на балотаж
Съветниците си гласуваха увеличение на заплата
Областният управител връща решението за актуализацията на бюджета на Община Пазарджик
Синдикатът на работещите в МВР иска увеличение на заплатите от 1 юли с 15%Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4196 сек., 0.3376 от тях за заявки.