pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Новата серия информационни срещи в Пазарджишка област на ОИЦ ще е с ученици от 11-и и 12-и клас
pamedia , вторник 04 март 2014 - 13:12:32 // коментари: 0


„Еврофондовете – възможности за младите хора“ е темата на новата серия от информационни срещи, която Областен информационен център – Пазарджик ще проведе в периода 05 – 20 март 2014 г. в единайсетте общини от област Пазарджик. Този път аудиторията ще бъде различна – поканени за участие са ученици от 11-и и 12-и клас на средни общообразователни училища в Пазарджишко.
„Решихме да се насочим към младите хора, да ги запознаем нашата дейност и функции, за да могат в бъдеще да се възползват от информацията, която предоставяме“, обясни управителят на ОИЦ – Пазарджик Радослав Пешалов. „Освен това ще им разкажем за оперативните програми на ЕС в България, за функционирането и възможностите, които предоставят еврофондовете на страната ни, а фокусът ще е върху младежката безработица, която е призната за един от основните проблеми в страните от ЕС“, допълни Пешалов.
В програмата на срещите е предвидено учениците да се запознаят с дейността и услугите на ОИЦ – Пазарджик, да научат за основните цели и дейности, предвидени в седемте оперативни програми през програмния период 2014 – 2020 г, в който България ще продължи да ползва безвъзмездни финансови помощи от фондовете на ЕС, а също и да разберат какво представлява Инициативата за младежка заетост на ЕС и как тя ще се изпълнява в България чрез оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
В информационните срещи ще се включат и партньорите на ОИЦ – Пазарджик по програма Глоб@лни библиотеки. Представител на Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев“ ще запознае учениците с програмата и с услугите, от които могат да се възползват.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 873Време за изпълнение: 0.4367 сек., 0.3593 от тях за заявки.