pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Георги Мишев, носителят на наградата Р. Алексиев: Скромността става дефицитен материал /видео/
pamedia , петък 07 март 2014 - 19:40:03 // коментари: 0


Носителят на петото издание на  Националната литературна награда "Райко Алексиев" е писателят Георги Мишев. Той е отличен от жури в състав: Анджела Димчева, Йордан Попов, Калин Калинов, Хари Харалампиев и Димитър Дъбов.

Наградата му връчи лично кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, който отбеляза:"Радвам се, че журито се е спряло на вас, защото вие сте наистина един забележителен човек и е чест за Пазарджик, че вие сте петият носител на тази награда".

В своя си стил Георги Мишев сподели:"Разира се, аз съм благодарен и на журито, на вас,  всички, и на Пазарджик. Макар че напоследък имам някакви мисли, че старците първо трябва да ги лишим вече от право на глас - да не гласуват. Второ - да не получават награди. Младите сега трябва да ги насърчаваме, ние сме вече взели-дали. Казвам го не от фалшива скромност, но казвам го в едно време, когато скромността започна да става дефицитен материал. Виждате, как непрекъснато се шири едно самохвалство, всеки казва :"Аз съм най-великият, другите са нищо". Неща, които дразнят моето старческо ухо.Знаете, че и в Библията е казано, че един от най-големите грехове е гордостта, горделивостта. Самохвалството е по-меката форма на горделивост и поне ние трябва да правим усилие, да сме малко по-скромни."
Отбелязвайки генилността на Райко Алексиев, Георти Мишев посочи, че  не може да се нареди до него.

В съпътстващия конкурс за творците от Пазарджишкия регион за хумористична проза бе отличена Радостина Минчева, за хумористична поезия - Рангел Славов, за карикатура - Славчо Славчев.

Пазарджик Радостина МинчеваПазарджик Рангел Славов  Пазарджик Славчо Славчев
 Радостина Минчева Рангел СлавовСлавчо Славчев Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1174Време за изпълнение: 0.3562 сек., 0.2807 от тях за заявки.