RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Нова социална услуга в Пазарджик за хората с белия бастун

Бял бастунОбщина Пазарджик ще разкрие поредната си социална услуга – тя е за хората със зрителни проблеми, съобщи кметът Тодор Попов. На предстоящото си заседание ОбС – Пазарджик ще разгледа предложението за новата услуга – Център за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни проблеми. Услугата е планирано да бъде разкрита от месец юни и до края на годината да бъде финансирана с общински средства, а от началото на 2015 година да продължи като държавно делегирана дейност.

По данни от Дирекция “Социално подпомагане” – Пазарджик за 2013 г. на територията на община Пазарджик са регистрирани общо 1 360 лица със зрителни увреждания, в. т. ч. 360 деца. Броят на лицата със зрителни увреждания непрекъснато нараства,  което налага превенция на заболяванията, откриване и ранна диагностика, намаляване на неравностойното и несправедливо отношение към хора със зрителни увреждания, подчерта Тодор Попов.
Центърът за социална рехабилитация и интеграция за лица със зрителни увреждания  /ЦСРИ/ ще предоставя комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на потребителите през деня.
Кметът на Пазарджик съобщи още, че през този месец ще стартира предоставянето на социалната услуга в Център за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост в с. Хаджиево. Потребители ще бъдат 12 младежи с умствена изостаналост, а за пълноценния начин на живот ще им помагат екип от девет специалисти, които в момента се обучават. Центърът е създаден по проект “Бъдеще”,  финансиран по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, Схема за безвъзмездна финансова помощ “ Живот в общността”. Той е на стойност 110 727,75 лв. и приключва в края на месец ноември тази година. След това се предвижда създаденият център да бъде финансиран като държавно делегирана дейност.


Тази страница е видяна: 1555

 Публикувано от: pamedia на вторник 18 март 2014 - 15:57:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Дамите от „Лайънс клуб Тракия“-Пазарджик – с информационна кампания за белия бастун
Лайънс клуб Тракия – с информационна кампания по повод Деня на белия бастун
Областна администрация Пазарджик предоставя нова услуга - заверка-апостил
Още една социална дейност в Пазарджик - за хората със зрителни увреждания
Започва строителството на нова социална детска градина в Пазарджик
„Български пощи” въвежда нова услуга
„ХИГИЯ предлага нова услуга в помощ на младите родители – акушерска визита
Бойка Маринска: Най-добрата социална политика е хората да имат работа
„Български пощи“ ЕАД предлага нова услуга - "Митническо представителство"
Експерти на РИОСВ-Пазарджик се включват в Международното преброяване на белия щъркелТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6060 сек., 0.5235 от тях за заявки.