RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
banner19_2.jpg
Бойка Маринска

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
gerb_pa_media_350x75.jpg
Петър Чобанов: Февруари е първият месец, през който се наблюдава увеличено кредитиране и за бизнеса

Пазарджик Петър ЧобановБанковата ни система е стабилна, эаяви в Пазарджик финансовият министър Петър Чобанов. 
Наблюдават се положителни сигнали по отношение на кредитирането - февруари е един от първите месеци, в които виждаме увеличено кредитиране и за бизнеса. Т. е. бизнесът се събужда, бизнесът търси кредити. И в разговорите ми с банкери, разбира се освен с Банката за развитие,но и с останалите представители на банковата система, казват, че са налице хубави, качествени проекти, които си заслужава да бъдат кредитирани. Неслучайно виждате, че в последно време има няколко банки, които са договорили кредитни линии с Европейската инвестиционна банка и които казват, че ако преди време - 2010 година, им е отнело време 30 месеца, да усвоят ресурса, който им е отпуснат, сега очакват 50 млн. евро да ги отпуснат в рамките на 2-3 месеца. Т. е. времето за усвояване на този ресурс се скъсява и те търсят допълнителни възможности, да си осгурят допълнителен ресурс, тъй като  очакват кредитирането отново да тръгне и да се раздвижи. Което, разбира се, означава по-висок икономически растеж.
Петър Чобанов се срещна в Пазарджик с представители на бизнеса. В срещата участва и главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Димо Спасов. Той представи новите възможностите, които има банката за финансиране на малкия и среден бизнес.
Предвидима и стабилна икономическа среда, това е основното, което очаква бизнесът както в Пазарджик, така и навсякъде, сподели след срещата министърът на финансите. Поставени са били и въпроси за електронното правителство.
"Конкретно на приходните администрации съм им поставил тази задача и това е техен приоритет да увеличават електронните услуги и да ги правят по-достъпни за хората и по-ефективни", каза още Чобанов.

Тази страница е видяна: 804

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 27 март 2014 - 19:00:27

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Д-р Г. Чобанов за стартиралия модул "Мляко", с който фермерите чрез таблет от 22 януари могат да изпращат резултатите от пробовземане
През последната седмица в Пазарджик се наблюдава подем на заболяванията с грипоподобна симптоматика
„Винпром Пещера“ е първият път български производител на алкохол, който участва на световното изложение TFWA Asia Pacific в Сингапур
10 акта са съставени през февруари за пушене в заведения
37% имат около 107,12 лв. за ток през февруари. Фактурите са готови, съобщиха от EVN
През февруари в „Уни Хоспитал“ ще бъдат преглеждани пациенти със захарен диабет
Трудовите инспектори са извършили 293 проверки на фирми през януари и февруари
Проф. Манеголд от Хайделберг ще консултира онкопациенти през януари и февруари в „Уни Хоспитал“
Разкрит и задържан е 41-годишен, запалил през февруари обор със 118 животни в Пищигово
Проф. Манеголд от Хайделберг ще консултира онкопациенти и през месец юни в „Уни Хоспитал“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4721 сек., 0.3879 от тях за заявки.