pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Ученици и представители на администрацията чистят парк „Писковец”
pamedia , събота 26 април 2014 - 11:18:15 // коментари: 0


4istene2014a.jpgМинистърът на околната среда и водите Искра Михайлова даде в Пазарджик старт на кампанията „Да изчистим България за един ден“. Екоминистърът чисти парк «Писковец» заедно с областния управител Иван Йорданов, заместник областния Юмер Хамза, директорът на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите Костадин Гешев, директорът на «Социално подпомагане» Цветелина Арапова-Чавдарова, служители от областната администрация, на Регионална дирекция социално подпомагане и ученици от Професионалните гимназии по химични и хранителни технологии и по икономика и мениджмънт в Пазарджик.

Около мост „Атлантик”, освен традиционните битови отпадъци са изхвърлени и много строителни отпадъци, както и части от автомобили. Влажното време и мократа трева затрудняват почистването, но младежите положиха старание да 4istene2014c.jpgобходят най-мръсните терени. В чистенето се включи и строителна техника на „Еко хидро-90”, за да изгребат и извозят строителния отпадък, нахвърлен на големи купчини. В избуялата до кръста трева представителите на държавната администрация и учениците с големи усилия успяваха да измъкнат боклука от трънаците.
През целия ден днес в РИОСВ-Пазарджик ще има отворен Зелен телефон с номер 0885301066  за въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на отпадъците. Днес и утре общините ще бъдат освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия. Ще бъде осигурен свободен достъп до съществуващите общински и регионални депа за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.
4istene2014d.jpgЗа участниците в почистването са осигурени чували и ръкавици, както и единични ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева, разпределени по области на база официално публикувани данни за събраните количества отпадъци по области през 2013 г.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1023Време за изпълнение: 0.4632 сек., 0.3879 от тях за заявки.