pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Министърът на икономиката и енергетиката: Единствено ДКЕВР може да каже, вероятно през юни, дали цената на тока ще се увеличава, дали ще намалява, или ще остане същата /видео/
pamedia , вторник 29 април 2014 - 20:08:00 // коментари: 0


Пазарджик Драгомир СтойневДоколкото знам, вчера ДКЕВР имаше заседание и аз от медиите разбрах, че явно е отложила заседанието и решението за 12 май, тъй като е имало молба от електроразпределителните дружества. Аз подкрепям такова становище, защото важно е все пак да се чуе и тяхното мнение и ако имат нужда от допълнително време да се запознаят с конкретно бъдещо решение на ДКЕВР, няма никакъв проблем.
Но в крайна сметка това е работа на ДКЕВР - тя ще прецени дали ще стартира процес на отнемане на електроразпределителните дружества или не. Но в крайна сметка аз искам тези чуждестранни инвеститори в България, които са много малко, които не спазват законите, моето желание е те  да работят, както работят в собствените си държави, да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и да уважават българския народ. Така министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира в Пазарджик възможността да бъдат отнети лицензите на електроразпределителните дружества.
Стойнев отхвърли предположенията, че решението за цената на тока се отлага заради евроизборите. Той посочи, че новият регулаторен период започва от 1 юли.
"Така че до тогава никой нищо не може да каже. Единствено ДКЕВР може ясно и категорично да заяви, може би през юни месец, спрямо разчетите, спрямо това, което е подадено от енергоразпределителните дружества, дали цената ще се увеличава, дали ще намалява, или ще остане същата.

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 483Време за изпълнение: 0.6392 сек., 0.5671 от тях за заявки.