pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Започва ремонт на пътя Пазарджик-Огняново, по който е пренасочено движението от Пловдив
pamedia , вторник 13 май 2014 - 13:31:06 // коментари: 0


Пазарджик пътят Пазарджик-ПловдивОбщина Пазарджик ще обяви обществена поръчка за ремонт на ІV - класна пътна мрежа Пазарджик – Огняново – Хаджиево,  строителните дейности са предвидени за изпълнение в участъка от пътя между гр. Пазарджик и с. Огняново, съобщи на днешната си пресконференция кметът Тодор Попов. Той обясни, че ремонтът ще продължи не повече от месец, а шофьорите ще трябва да търсят други обиколни маршрути.
След пропадането на моста над р. Луда Яна движението по пътя Пловдив - Пазарджик бе възстановено само в посока Пловдив, а обратният трафик се пренасочва през Огняново. Тодор Попов сподели, че е говорил с шефа на пътното инж. Дишков, който му обяснил, че се очакват специалисти от Агенция "Пътна инфраструктура", за да предложат компетентно решение.

Прогнозната стойност на поръчката за ремонта на пътя Пазарджик-Огняново е около 371 300 лв. с ДДС, а средствата за изпълнението й са от целевата субсидия от републиканския бюджет за бюджета на Община Пазарджик.

 Основно ще бъдат извършени следните строително–ремонтни работи: фрезоване на компрометирани участъци, подготовка чрез почистване и полагане на битум, ръчно полагане и уплътняване на асфалтобетон 4-6 см, машинно полагане на плътен асфалтобетон - около 5 300 кв. м. пътна настилка. Изпълнението на обекта на строителството цели подобряване на състоянието на пътната инфраструктура – ІV-класната пътна мрежа, по която се придвижват и транспортни средства от междуселищния транспорт и повишаване безопасността на пътуващите. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1588Време за изпълнение: 0.5092 сек., 0.4348 от тях за заявки.