RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Бюлетините за евровота пристигат в събота

В събота, на 17 май, пристигат бюлетините за евровота в област Пазарджик. Създадена е организация съвместно с Областната дирекция на МВР и общинските администрации за предаването им на общините.


Със Заповед на областния управител от 17.03.2014г. в областна администрация Пазарджик е създаден технически екип от експерти, който осъществява всички дейности по организиране на изборния процес, техническо обезпечаване на РИК Пазарджик и общините в областта в координация с администрацията на Министерски съвет. Това съобщи на пресконференция в Областна администрация - Пазарджик секретарят на областта Светлан Карталов.

За цялостната дейност на РИК Пазарджик, областна администрация е осигурила компютри, мобилни телефони, канцеларски материали, хартия, печати и др.

На общините в областта ще бъдат  разпраделени 35 вида книжа и материали необходими за изборния процес. От тях са отпечетани 10 вида приложения / избирателни списъци за лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, декларации, регистри, удостоверения, протоколи/. Поръчани и изработени са 400 бр. кутии за отрязъците с номера на бюлетините, 400 бр. чували за съхранение на изборните книжа и материали, 800 бр. пликове за запечатване на печатите на СИК. Общо 21 775 бр. книжа и  допълнителни материали за организирането и провеждането на изборния процес.

 По данни на ГРАО / Гражданска регистрация и административно обслужване/ към МРР /Министерство на регионалното развитие/, имащите право на глас избиратели в област Пазарджик са 250 667, общият брой на изборните секции в областта 357.

Отпечатването на бюлетините за гласуване е централизирано в печатницата на БНБ. В област Пазарджик те ще бъдат доставени в областна администрация на 17 май /събота/ 2014г. Създадена е организация съвместно с ОД на МВР и общинските администрации да бъдат поетапно предадени на общините.
  
С Решение №263-ЕП на ЦИК от 30.04.2014г., в 45 секционни избирателни комисии в област Пазарджик ще има експериментално машинно гласуване. Те са в общините Пазарджик – 30 СИК, Велинград – 10 СИК и Ракитово – 5 СИК.


Тази страница е видяна: 832

 Публикувано от: pamedia на петък 16 май 2014 - 13:04:14

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Синьо единство“ представиха в Пазарджик платформата си и листата за евровота
Кандидатите за депутати от евролистата на ГЕРБ пристигат В Пазарджик на 30 април
За публична дискусия в Пазарджик пристигат младежките делегати на България в ООН на 21 април
Осем нови тролейбуса ще пътуват в Пазарджик, първите пристигат през юли
Около 600 полицаи ще гарантират реда в дните около евровота и на баловете
Министър Лиляна Павлова и шефът на АПИ пристигат на оглед на свлачището в дефилето за Велинград
До 49-и номер са бюлетините в Пазарджик
Бюлетините за евроизборите вече са в Пазарджик
В Пазарджик бюлетините ще пристигнат в понеделник
Днес раздават бюлетините за балотажитеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.7150 сек., 0.6352 от тях за заявки.