pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Заслужилите културни дейци на Пазарджик, директори на училища и учители
pamedia , четвъртък 22 май 2014 - 17:46:01 // коментари: 0


Даниела КемчеваНа тържествена церемония в зала „Маестро Г. Атанасов“ бяха връчени отличията „Учител на годината“, „Директор на годината“ и отличия на дейци на изкуството и културата със значими постижения. „Пазарджик е сред малкото градове, които по този начин отдават заслуженото на хората, които дават знание, будят и просвещават“, заяви актрисата Силвия Лулчева, която беше водеща на церемонията.
„Учител е призвание. Учител се става, ако те е целунал Господ и ти го искаш. Като кмет съм горд с това, което правите. Благодаря ви!“, заяви в словото си кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.
Церемонията започна вълнуващо с химна на Светите братя в изпълнение на хор „Слава Русева“, към който се присъедини цялата зала, станала на крака.
Първият награден беше Запринка Вучкова, учител в НУ „Г.С.Раковски“ - в категория „Учител на годината – за постижения в педагогическата практика с деца от предучилищна възраст“. За постижения в педагогическата практика с деца от начален етап на основната образователна степен беше отличена Силвана Тодорова от СОУ „Петър Берон“. Румяна Кацарова, преподавател по физика и астрономия от СОУ „Г. Брегов“, получи наградата за постижения в прогимназиален етап. „Неповторимо е преживяването да усетиш, че макар и трудът ни да е количествено измерим, той е оценен и остава следа“, заяви Петър СтефановСилвана Тодорова. Наградените отправиха благодарностите си към ръководството на общината, на Инспектората по образование, към директорите на училищата и към колегите си за подкрепата.
За постижения в педагогическата практика с ученици от гимназиален етап беше наградена Валентина Малинова, учител по информатика от Професионална гимназия по механоелектротехника. Мюбера Адемова, преподавател по биология в Прогимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ беше отличена за постижения в гражданското образование.
Наградените директори на училища са Георги Бодуров – НУ „Н.Фурнаджиев“, Даниела Кемчева – ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ и Драгомира Нонова – директор на ОДЗ „Снежанка“. Даниела Кемчева заяви, че приема отличието като признание за успехите на учениците от училище „Проф. Иван Батаклиев“ и като признание за високия професионализъм на учителския колектив, с който има честта да работи. Благодарности към колегите си изказаха и другите отличени директори.
На тържеството в зала „Маестро Г. Атанасов“ бяха връчени и наградите на заслужилите културни дейци. В раздел „Литература“ отличието получи Никола Иванов, в раздел музика наградата е за Петър Стефанов от Симфоничния оркестър, който в продължение на 43 години не е слизал от сцената, на която днес беше награден. Константин Анастасов получи отличието в раздел „Изобразително изкуство“. В раздел „Театър“ наградата беше връчена на Александър Пасков, който от сцената изпълни едно от любимите си произведения – стихотворението „Етюд“ на Христо Фотев. Христо ПаевВ раздел „Журналистика“ наградата е за Христо Паев от „Пазарджишка Марица“. Христо също не пропусна да благодари поименно на колегите си, от които се е учил. Част от тях вече не практикуват тази професия, но както няма бивши ченгета, така няма и бивши журналисти, коментираха представителите на третата власт в кулоарите на залата.
Както по-рано Памедия съобщи наградата за цялостен принос в развитието на културата беше връчена на проф. Стефан Лютаков.
Церемонията беше закрита с изпълнения на малките балерини от Балетна школа „Ива“ при читалище „Виделина“ с ръководител Ваня Вълкова. 

На снимките:
Даниела Кемчева - Директор на годината
Петър Стефанов - отличен в раздел "Музика"
Христо Паев - отличен в раздел "Журналистика"

Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 3098Време за изпълнение: 0.5137 сек., 0.4376 от тях за заявки.