pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Три запалили се неизправни комина са гасили пожарникарите
pamedia , сряда 23 ноември 2011 - 12:55:40 // коментари: 0


Огнеборци и спасители от ОУПБЗН-Пазарджик най-често участват в гасене на сухи треви и отпадъци, както и при инциденти в резултат на неизправни комини.
От понеделник до днес пожарникарите са реагирали на осем сигнала за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в района на главния път, свързващ Пазарджик с Пловдив, в градовете Панагюрище, Батак, Пазарджик и селата Козарско и Нова махала. Три са случаите на запалени неизправни комини в жилища в Панагюрище, Батак и Пещера. Благодарение на бързата и адекватна намеса на огнеборците не е дадена възможност за разрастване на пожарите и нанасяне на щети.
Един от най-сериозните инциденти е регистриран в неделя следобед. Тогава бил получен сигнал за горяща иглолистна гора в землището на Държавно горско стопанство „Беглика”. В потушаването на огъня са се включили два противопожарни автомобила с дежурната смяна от РСПБЗН-Батак  съвместно с 20 лесничеи и служители от местното горско стопанство. Така с дружни усилия, след почти девет часа гасене, пожарът бил локализиран и потушен. Стихията изпепелила около 10 декара горски масив, но са спасени намиращите се наблизо други 50 декара.
От ОУ”Пожарна безопасност и защита на населението” гр.Пазарджик призовават гражданите да спазват стриктно изискванията за пожарна безопасност по време на зимния отоплителен сезон. Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 629Време за изпълнение: 0.4655 сек., 0.3913 от тях за заявки.