pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Корабомоделистите ни завоюваха 18 медала на Държавното в Стара Загора
pamedia , понеделник 23 юни 2014 - 10:24:38 // коментари: 0


Корабомоделисти Пазарджик Състезателите на „Модел яхт клуб“-Пазарджик, за пореден път доказаха класа и превъзходство и се завърнаха от Стара Загора с 18 отличия. Предимно при дъждовно време и ниски температури през уикенда  в Стара Загора се проведе  втори кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми модели в класовете M и NS.
На езерото „Загорка” условията не бяха от най-добрите, но състезателите на „Модел яхт клуб“-Пазарджик, за пореден път подсказаха, че и тук ще се борят за призовите места във всички класове при моторните модели, съобщи председателят на клуба Димитър Ганчев. Отново над всички се открояваха мс Петко Петков и Димитър Марков, които си поделиха по четири златни отличия, а Петко си върна лидерството и с още два сребърни  един бронзов медала.

Четирикратният световен юношески шампион от миналата година Димитър Марков успя да се наложи в класовете: F3E с 144,40 точки, ECO-Expert -41 обиколки, Stdndart-116 обиколки и в Team Mini-120 обиколки /в тандем с баща си  - СтефанМарков/ и отново двамата се задоволиха със среброто в Team Expert-85 обиколки.  Петко пък се наложи в Start – 29 обиколки , а синът му  Митко тук  стана втори с 27 обиколки. Злато завоюва в Mono Mini – 50 обиколки и  FSR-E -101обиколки  Двамата се наложиха с 89 обиколки в Team Mini, а в Team Expert с 112 обиколко останаха втори. Сребро спечели и в EIO mini-31 обиколки, победен от другия прогресиращ юноша варненеца Сашко Захариев-32 обиколки. До бронза успя да се добере в най-атрактивният и все още пазарджишки клас Expert с 39 обиколки.
Останалите пазарджишки състезатели също се представиха достойно: Стоян Бахчеванов с бронз във F3E и юношата Георги Георгиев с три бронза в Expert, ECO mini и Start. Отново състезателите на Модел яхт клуба завоюваха най-много призови отличия: 8 златни, 4 сребърни и 6 бронзови, следвани от Варна - 3,3,1 , Харманли-2,5,3, Габрово-2,1,1, София-1,2,2 и др. Направи впечатление отсъствието на състезатели от домакините старозагорци, които се оправдаха с подготовката на Световното за настолни модели в края на месеца, на което са домакини. Тези нови 18 отличия за пазарджишките корабомоделисти са гаранция за нови успехи  на Модел яхт клуба в предстоящите световни и европейски първенства, на едно от които – за скоростни модели, Пазарджик е домакин от 10 до 16 август.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 962Време за изпълнение: 0.3575 сек., 0.3071 от тях за заявки.