pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Община Велинград пое стопанисването на две минерални бани, за които развали договорите с концесионерите
pamedia , сряда 23 ноември 2011 - 17:21:00 // коментари: 0


Кална баня и Радонова баня във велинградския квартал Чепино вече се стопанисват от община Велинград, след като местната администрация завърши процедурата по приемане на баните и встъпване във владение. През 2002-2003 г двете минерални баня са отдадени на концесия на СД „Братя Бееви“ и „Мавекс“ ООД на Георги Велев, известен с прякора Палачинката. През последните три години баните са постоянно затворени, а това доведе до недоволство от 
страна на жителите на курорта. От 2008 г местната администрация започна проверки и след като неколкократно беше установено, че баните не работят, с решение на Общинския съвет от 29 октомври 2010 година договорите бяха развалени. Последваха съдебни дела, но магистратите отхвърлиха възраженията на „Мавекс“ и „Братя Бееви“ като недопустими. Така двете минерални бани отново се стопанисват от общината.
Служители на местната администрация направиха в началото на седмицата оглед на обектите. Назначени са охранители на двете бани.
„Процедурата премина безконфликтно, в отсъствието на концесионерите или техни представители. Състоянието на баните е задоволително, като сега предстои изготвянето на проект за решение, с който да се определи какво ще се случи от тук нататък с тях“ – заяви Георги Янев, директор на дирекция „Управление на общинската собственост“. Той сподели, че очаква още в началото на идната година отделни части от баните, които са в добро състояние, да заработят. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 833Време за изпълнение: 0.4315 сек., 0.3567 от тях за заявки.