RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Панагюрище ще настеле с гранит централния си площад

Панагюрище, проект, За разлика от унифицираната посткомунистическа площадна действителност, облечена в бетонови кубчета, Панагюрище държи на естествения материал и ще подмени настилката в центъра на града, но не с досадно еднакви кубчета, а с гранитни плочи. Така центърът на Панагюрище ще стане уникален с това, че е ремонтиран, но не е бетониран.

Ремонтът е заложен в проекта: "Панагюрище – общински център с устойчива и екологична градска среда и високо качество на живот", чието начало на изпълнението беше обявено на пресконференция от кмета Никола Белишки. Проектът е на стойност 5 милиона лева, като 85% от стойността му е от Европейският фонд за регионално развитие на Европейския съюз, 10 % - съфинансиране от националния бюджет, а собственото съфинансиране от страна на Община Панагюрище е в размер на 5 % .
В проекта е заложено някои от съществуващите гранитни стъпала, които са ръчна изработка и са в отлично физическо състояние, да бъдат запазени, като по този начин ще се постигне приемственост. Пътеката към Мемориален комплекс “Априлци” ще бъде реновирана с допълнително озеленяване и осветление. На самия паметник ще бъде изградена нова прожекторна система за осветление през тъмната част от денонощието. В проекта са включени и пространството пред Хотел СПА “Каменград” и градския парк. По думите на арх. Косев алейните връзки в парка са исторически насложени и ще бъдат запазени. При реализирането на проекта ще бъдат подменени бордюрите, фонтана ще бъде възстановен, детската площадка – обновена, ще бъде  изграден и фитнес център на открито. Съществуващата пасарелка над реката ще бъде подменена с нова, а зелената площ зад пазара – изцяло реновирана с автоматични поливна система.
Изпълнител на строително-монтажните работи е “САГРАДА” ООД, град Пловдив, с управители и съдружници Боряна Панайотова и  Димитър Юнаков. Строителният надзор ще се осъществява от “Полимит консулт” ООД, съобщиха от администрацията на Община Панагюрище.
Тази страница е видяна: 1486

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 10 юли 2014 - 18:04:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Два часа хора се виха на централния площад в Пазарджик
Започва ремонтът на централния площад и улици в Стрелча
Пазарджиклии изпълниха централния площад на Националния празник
Стотици посрещнаха 2013-та на централния площад в Пазарджик
Гълъби полетяха от централния площад в Пазарджик за Деня на Съединението
С първа копка започна ремонтът на централния площад и улици в Стрелча
Авангардна сцена очаква участниците във фолклорния фест на централния площад в Пазарджик
Гери-Никол и компания ще забавляват утре вечер велинградчани на централния площад
Утре входът на пазарджишкия музей ще е свободен, а на централния площад ще има празничен концерт
В Пещера довечера посрещат абитуриентите, а днес ученици от шестте учебни заведения в града изпълниха централния площадТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5588 сек., 0.5011 от тях за заявки.