pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Посланикът на Турция е на посещение в Пазарджик, Велинград и Ракитово
pamedia , петък 25 юли 2014 - 17:52:28 // коментари: 0


Областна администрация Пазарджик, Областният управител на област Пазарджик  Иван Йорданов и зам. областният управител Юмер Хамза посрещнаха посланика на република Турция у нас Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Това е първата визита на висшия дипломат в нашия регион след назначаването му на поста в края на миналата година. Посланик Гьокче бе придружен от съветника по социалните въпроси на посолството д-р Улви Ата и от генералния консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, съобщиха от Областната администрация.

Тема на разговорите са били възможностите за взаимодействие в сферата на образованието, бизнеса и туризма, по-добри контакти между двете страни и за инвестиции в област Пазарджик.

„Трябва да гледаме напред и да градим общо бъдеще”, е казал по време на срещата  Н. Пр. Посланик Сюлейман Гьокче. Областният управител е изтъкнал установените добри отношения и сътрудничество с генералното консулство в гр. Пловдив. Той е изразил увереност, че успешните партньорства в сферата на образованието между училища от Пазарджик и от различни региони на Турция ще продължат и занапред. През март и юни тази година Иван Йорданов посрещна делегации от градовете Карабюк и Чифликкьой. Турските училища си партнират с училища от Пазарджик, Велинград и Панагюрище в сферата на културата и екологичното образование.

     След срещата с областния управител на Пазарджик посланикът на Турция и придружаващите го лица ще посетят общините Ракитово и Велинград.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 901Време за изпълнение: 0.5399 сек., 0.4664 от тях за заявки.