RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Министърът на транспорта констатира фрапиращо забавяне на ремонтните работи по проекта за модернизация на жп линията Пазарджик-Стамболийски

angelkova_ogn.jpgТова е един високорисков проект - само 6% е изпълнението  в участъка Пазарджик-Стамболийски. Констатацията е на  министъра на транспорта Николина Ангелакова, която днес при инспектира  ремонтните работи при жп гара Огняново по проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив”. Тя посочи, че забавянето е фрапиращо и е повече от 3-4 месеца. В същото време изпълнението в участъка Септември-Пазарджик е около 18%.
Ангелкова постави ултимативен срок от 10 дни изпълнителите от Българо-испанския консорциум да оптимизират строителната си програма.
 „Следващата седмица ще проведем среща с представители на фирмите изпълнители на трите участъка Стамболийски-Пловдив, Пазарджик – Стамболийски и Септември-Пазарджик, за да се убедим, че рискът от загуба на средства и от приключване на проекта до края на 2015 година е минимален. Ако не получим такова уверение, обсъждаме мерки за прекратяване договорите на строителните компании. Ние нямаме време да чакаме  тези строители да се мобилизират и  риключат дейностите. За нас е важно да не допуснем никакви загуба на средства по ОП „Транспорт”. Прекратяването на договорите на фирмите би довело до спиране на ремонтните дейности, затова ще се направи оценка на риска от подобна крачка”, каза още министър Ангелкова.

Представителите на строителния консорциум предоставиха справка на министъра и обясниха, че изоставането донякъде се дължи на факта, че изпълняват видове работи, които не са свързани с влагане на нови материали и след приключване на грубия строеж нещата като процент ще скочат значително в рамките на тази година.

Министър Ангелкова поясни, че ако фирмите изпълнители не гарантират завършване на проекта в срок и се стигне до прекратяване на договорите, ще се наложи държавата да поеме проекта за сметка на държавния бюджет.Стойността на модернизацията на участъка Септември - Пловдив, е на стойност 290 млн. лева.
Тази страница е видяна: 949

 Публикувано от: pamedia на понеделник 18 август 2014 - 17:28:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До края на април започват ремонтните работи на стадион „Георги Бенковски“
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Пазарджик за началото на специализирана операция срещу битовата престъпност
Министърът на вътрешните работи се очаква да пристигне за откриването на реновираната сграда на Полицията в Пещера
Утре е общественото обсъждане на проекта за ремонт на „Александър Стамболийски“
Общината прие исканията на Инициативния комитет за обществено обсъждане и корекция на проекта за ремонт на ул. "Ал. Стамболийски"
Музеят ще получи 29 000 лв. за археологически работи по Селищна могила "Юнаците", има одобрени още 3 проекта за финансиране
"Детство" танцува в Палестина, Община Пазарджик пое транспорта
Финансиране за обновяване и модернизация ще получат четири професионални гимназии в бласт Пазарджик
Ползваме по-малко полимерни торбички, констатира РИОСВ – Пазарджик
Проектите по Публичната инвестиционна програма в Пазарджик и Белово са изпълнени на 75%, констатира специална комисия, проверките продължаватТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5911 сек., 0.5087 от тях за заявки.