pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ присъстваха днес на фестивал в Радилово и тържеството за 140-та годишнина на читалището в Голямо Белово
pamedia , неделя 21 септември 2014 - 21:48:11 // коментари: 0


gerb_radbel.jpgКандидатите за народни представители от ГЕРБ Пазарджик д-р Дончо Баксанов, Гинче Караминова и Десислава Костадинова- Гушева присъстваха днес на фестивал на кешкека и народните обичаи в пещерското село Радилово. Гинче Каранминова поздрави жителите на Радилово и гостите на фестивала. Тя не скри вълнението си, че нейният корен произхожда от това населено място. По думите и фестивали от този тип, които пресъздават древните български традиции биха могли да станат лице на района и да подпомогнат неговото развитие с привличане на туристи. Кешкек е обредно ястие, с рецепта от времето на траките, което се прави по специална рецепта от пшеница.

 По-късно кандидатите за народни представители от ГЕРБ се включиха в тържественото отбелязване на 140-та годишнина от основаването на читалището в с. Голямо Белово.

„Политиците трябва да полагат грижи за насърчаване и развитие на мрежата на читалищата в България като част от нашето културно-историческо наследство. Наличието на читалища в малките населени места поддържа искрицата на духовността жива, нещо повече, читалищата могат да се превърнат в културно-информационни центрове, които да рекламират пред света традициите и обичаите на своето населено място и така да допринесат за развитието на туризма и местната икономика“, това каза водачът на листата в 13 МИР Пазарджик ген. Стоян gerb_radbel1.jpgТонев пред събралите се на тържеството за годишнината от създаването на читалище „Тодор Каблешков – 1874“ в селото. Заедно с ген. Тонев  присъстваха кандидатите за народни представители д-р Дончо Баксанов, Гинче Караминова и инж.Христо Калоянов. „Приятели, запомнете този ден, съхранете го в паметта си и в душите си. Нека да се преклоним пред паметта на основателите на читалище „Тодор Каблешков -1874“, каза още ген. Тонев.
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ поздравиха многобройните доброволци и участници в различните фолклорни формации към читалището за приноса им в неговата дейност, както и близката родственица на патрона на читалището –Райна Каблешкова. ГЕРБ Пазарджик и ген. Стоян Тонев направиха парично дарение, компютърна конфигурация и патриотична, и историческа литература за развиване дейността на читалището в Голямо Белово.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1235Време за изпълнение: 0.3492 сек., 0.2748 от тях за заявки.