pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Михаил Миков и кандидат-депутатите от БСП участваха в гроздобер край с. Слововица и заявиха подкрепа за подпомагането на овощарството, лозарството и зеленчукопроизводството /видео/
pamedia , понеделник 29 септември 2014 - 16:50:05 // коментари: 0Трябва да има насочване на европейски субсидии и държавни помощи за малките производствени предприятия и специално поощряване на кооперациите. Това зави лидерът на БСП Михаил Миков в селскостопанска кооперация в с. Славовица, където взе участие в събирането на реколта от грозде. Той подчерта, че в кооперации като тази хората се борят сами и се развиват, затова и държавата трябва да помогне и да ги защити от несправедливото разпределение на субсидиите, както и да ги стимулира с държавни средства.

„Тук се генерира и много заетост, особено в региони, в които има добри природни условия“, каза още лидерът на БСП. Той подчерта, че преработването ще бъде основен въпрос през следващия програмен период. Десетките работници споделиха с председателя на БСП своите проблеми и притеснения. Те заявиха своята подкрепа за БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ на предстоящите избори, като единствен защитник на интересите на работещите хора. По време на посещението си той бе придружен от водача на листата на социалистите за Пазарджик Янаки Стоилов, както и кандидат-депутати от нея.

Зам.-председателят на партията и водач на листата на БСП Лява България за област Пазарджик Янаки Стоилов декларира пред кооператорите подкрепа за подпомагането на сектори като овощарство, лозарство отглеждането на зеленчуци, за да може там, където има по-голям разход, да се осигури по-голямо подпомагане.   Той подчерта, че тази продукция дава възможност за наемане на повече хора и за нейното преработване, така че да се стимулира изграждането и на преработвателни предприятия.

"За това трябва да разчитаме не само на европейски средства, но и като съдействие от държавата, от общините и кооперациите. Това е начин да се подпомогнат и дребните, и средните производители, да има повече солидарност в процеса на това производство“ , коментира Стоилов. По думите му, така този отрасъл ще става по-конкурентен и ще привлича и млади хора. „България има почвени и климатични условия, които не се използват достатъчно“, каза още той.

Според него има нужда от прогресивна промяна и не всичко да е разпределено на декар, а според характера на производство, което е разликата между прогресивната и плоската политика, която трябва да се наложи. „Ние искаме програмата за развитие на регионите, чрез участие в управлението, да я развием в национална инвестиционна програма, която да насочва при определени условия средства за развитие на регионите и създаване на заетост“, заключи Стоилов.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 836Време за изпълнение: 0.7118 сек., 0.6377 от тях за заявки.