RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Петър Ангелов от Реформаторския блок: Няма ли как да светне лампичката на българския избирател?!
Безумие е аграрна държава да внася 70% от хранителните продукти

Петър Ангелов"Бедност, мизерия, обезлюдени села, липса на поминък, липса и на вяра у хората в селата. За 25 години нищо не се случи в областта на земеделието. Разрухата в нашата страна е повсеместна - в здравеопазване, в образование, навсякъде...". Това заяви на прескоференция в Пазарджик Петър Ангелов от листата на Реформаторския блок. Ангелов е от квотата на БЗНС.

"Целенасочено, в продължение на години, се води една кампания за ликвидиране на българското производство, за ликвидиране на държавата, то всъщност държава не е имало и до ден днешен не усещам присъствието на държавата в тези сфери на живота", заяви още Петър Ангелов. Според него разписаният още някога от Александър Стамболийски модел на  коопериране и земеделско производство се прилага успешно в западните държави, но не и в България. Безумие е една аграрна държава да внася 70% от хранителните продукти. Петър Ангелов се позова на данни на Българска стопанска камара, според които България внася 84% от месото и местните продукти, 78% от зеленчуците, 77% от плодовете и 66% от рибата. Необходими са спешни мерки, свързани със сериозни реформи в сектор "Земеделие", смята още Петър Ангелов. Той посочи, че трябва да бъде изработена национална стратегия за развитие на  земеделието, която да включва стратегия за поливното земеделие, единна система за управление на хидромелиоративните съоръжения, държавен план за краткосрочно и инвестиционно кредитиране на Земеделието, система за държавни помощи и национални доплащания на площ. Петър Ангелов поиска и възстановяване на акциза на горивата, използвани за земеделски нужди. От БЗНС настояват също за приемане на работещи правила за устойчиво земеползване и комасация на земеделски земи. В стратегията за развитието на сектора трябва да залегне и кадровото обезпечаване, както и насърчаването на използването на съвременни технологии.
"Само с житни култури икономика не се прави. Трябва да се започне от производството на зърно, до хляба, до фуража, до отглеждането на животни и от там към всички промишлености - преработвателна, кожарска, текстилна", посочи от Петър Ангелов. Земеделците в Реформаторски блок застават зад идеята за равнопоставеност при подпомагане на дребния и едрия земеделски стопанин, за равнопоставеност между производител, преработвател и търговец с договори, контролирани от държавата, за кооперативната форма на управление на стопанската дейност, за доплащания на база произведена продукция, а не на декар площ и за сериозен контрол на вноса на храни с ГМО.
"Казал съм го поне хиляда пъти, България умира бавно, но сигурно... България е зле, защото БЗНС е зле, защото земеделието храни и облича... И няма ли как да светне лампичката на българския избирател и да каже: "добре, дайте да подкрепим една малка партия, защото ние сме суверенът, ние може да направим от малката партия голяма и може да сринем голямата партия", заяви Петър Ангелов. Според него преференциалният вот ще мобилизира хората на 5 октомври.
Тази страница е видяна: 759

 Публикувано от: pamedia на вторник 30 септември 2014 - 17:58:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
От ДБГ и НПСД декларират, че няма да имат свои представители в листата на Реформаторския блок
Меглена Кунева: „Всички евтини опити за натиск върху Реформаторския блок използване на компромати няма да минат“
Петър Ангелов от Реформаторски блок: „Ценностите в България почти изчезнаха през последните 25 години, само вярата ще ни спаси”
От Община Стрелча обявиха графика за раздаването на хранителните продукти и минерална вода от Държавния резерв
Зам. областните най-вероятно ще са от ГЕРБ и Реформаторския блок
В Пазарджик се учреди регионална структура на Реформаторския блок
Клубът на Реформаторския блок в Панагюрище се е превърнал в арт център
Под въпрос са мандатът за Реформаторския блок и четвъртият за ГЕРБ
Висше образование за зам.-министри и областни искат от Реформаторския блок
Лидерът на СДС провежда работна среща с Реформаторския блок в Пазарджик

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5161 сек., 0.4343 от тях за заявки.