RSS емисии

    


 
 Мобилна версия
logo_elina.jpg
ИЛ КОЗМЕТИКС БЪЛГАРИЯ
==
 търси да назначи
в с. Гара Елин Пелин, оператори опаковъчна линия.
==
Отлично възнаграждение, работа на смени, осигурен транспорт.
==
 тел. 0887/ 420 180;
          0884/ 530 777  


ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Доц. Стайко Спиридонов: Не трябва да има парични взаимоотношения между лекар, пациент и неговите близки

Стайко Спиридонов, Велинград, Реформата в здравеопазването е задачата, с която влизам в политиката. Тя може да бъде направена само от професионалисти, от специалисти в бранша. В моето професионално развитие аз съм се доказал, имам и готовност за това - в политиката влизам с готов законопроект, който по нов начин изцяло решава проблемите в здравеопазването.  Това заяви на среща с медици в МБАЛ "Велинград" водачът на листата на АБВ в 13-ти многомандатен избирателен район доц. д-р Стайко Спиридонов.

"Проблемите не са един и два, а грешката в здравеопазването е системна. Имаме недофинансиране в големи размери на здравните дейности, защото липсва остойностяване. Лекарският и сестринският труд не са остойностени в клиничните пътеки. А един лекар не бива да мисли нито за пътеките, нито за материалите, неговото внимание трябва да е ангажирано изцяло с пациента. Не трябва да има никакви парични взаимоотношения между лекар, пациент и неговите близки. Това е един от принципите към който съм се придържал в подготвения от мен законопроект", заяви още доц. Спиридонов. Той посочи, че решението на проблемите в здравеопазването минава през демонополизация на Здравната каса, допълнителен здравноосигурителен фонд и саморегулация чрез Лекарска камара. Колегите му от Велинград поискаха от него лекарите да бъдат защитени от посегателства по време на работа чрез криминализиране на нападенията над медицинския персонал.
По-рано днес доц. Спиридонов беше официален гост на Сдружение за онкоболни и приятели - Пазарджик по повод старта на 13-та кампания за борба с рака на гърдата. Мария Чергарова, председател на Сдружението и на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лицата с онкологични заболявания му връчи грамота за дарителската му дейност.
Доц. Спиридонов поздрави и членовете на пенсионерски клуб "Явор" по повод Празника на възрастните хора и предаде на всички членове поздрави от кръстника на клуба Благо Солов, който беше възпрепятстван да бъде гост на тържеството. "Собствените ни успехи често се дължат на лишенията, които са изживели нашите родители, за да ни осигурят добро бъдеще или образование. Ще се радвам винаги да Ви намирам в добро здраве и празнично настроение, като днес", беше отправеното от доц. Спиридонов пожелание към хората от третата възраст.


Тази страница е видяна: 851

 Публикувано от: pamedia на сряда 01 октомври 2014 - 16:49:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Трябва да направим революционни промени в здравеопазването, смята доц. д-р Стайко Спиридонов (видео)
Доц. Стайко Спиридонов: Ако искаме България да не остане без лекари, трябва да се погрижим да осигурим по-добри условия на специализантите по медицина
Д-р Стайко Спиридонов стана доцент
Доц. д-р Стайко Спиридонов е новият председател на НСЗПМ
Доц. Стайко Спиридонов: Гласувам в политиката да влязат професионалисти
Доц. д-р Стайко Спиридонов беше избран за Предприемач на годината 2015
Проф. д-р Стайко Спиридонов - с поредно отличие от Сдружението на предприемачите
Скръбна вест: Тази нощ почина проф. д-р Стайко Спиридонов, д.м
Водачът на листата на АБВ доц. д-р Стайко Спиридонов се срещна с членовете на Сдружението на предприемачите
Доц. д-р Стайко Спиридонов поздрави жителите на Голямо Белово за 140-та годишнина на читалищетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5108 сек., 0.4296 от тях за заявки.