pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Етнографската експозиция показва изложба за своето създаване
pamedia , вторник 07 октомври 2014 - 11:02:29 // коментари: 0


Етнографска експозиция Пазарджик, Етнографската експозиция на Регионален исторически музей - Пазарджик подготвя изложба „На гости в стария Пазарджик”. Тя ще е част от тържествата, посветени на 40 години Етнографска експозиция. На първия етаж в експозицията ще бъде представен исторически разказ за превръщането на възрожденската къща на Николаки Христович, строена 1850 г., в етнографска експозиция на Пазарджишкия регион. Ще бъдат показани уникални снимки от етапите на реставрация, документи и отзиви на посетителите. Специално внимание е отделено на последните години и използването на новите технологии за разнообразяване  на дейността на експозицията, съобщиха от музея.

„На гости в стария Пазарджик” представя отбелязването на големите християнски и семейни празници, личните, най-вече именните дни са най-тачените и многобройните. Събирания за отбелязване на радостни събития са и годежите, сватбите, кръщенетата.

В нея са представени колекция от градски облекла, дамски и мъжки аксесоари,  музикални инструменти, посуда, тъкани и други. Чрез оригиналните експонати от фондовете на РИМ-Пазарджик посетителят ще се потопи в празничната атмосфера от началото на XX век.

Изложбата ще бъде открита на  9 октомври 2014 г. (четвъртък) от 17 часа и остане експонирана до 9 декември 2014 г.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1135Време за изпълнение: 0.5148 сек., 0.4396 от тях за заявки.