RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За пръв път деца от ОДЗ „Слънчо” присъстваха на клетвата на гранични полицаи в ЦСПП

Пазарджик ЦСПП117 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” при Министерството на вътрешните работи положиха тържествена клетва за спазване на Конституцията, законите на страната и за лоялност към държавните институции в Република България. Това стана днес на церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик към Академията на МВР.
Гости на събитието бяха заместник-директорът на ГД”Гранична полиция” г-н Мавер Диков, заместник-областният управител г-жа Диана Варникова-Милчева, заместник-кмета на Община-Пазарджик г-н Петър Петров, директорите на РД ”Пожарна безопасност и защита на населението” и ТД „Национална сигурност” Иван Панайотов и Благой Сарафски, началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР Иван Дончев, преподаватели, обучаеми и техните семейства. По повод на предстоящия празник на българската полиция 8-ми ноември в ЦСПП-Пазарджик гостуваха и деца от подготвителните групи при ОДЗ „Слънчо” в областния град.
Пазарджик ЦСПППолагането на клетвата е своеобразен край на първоначалното  професионално обучение на стажантите, което е започнало в пазарджишкото полицейско учебно заведение преди 11 месеца. По време на неговото провеждане бъдещите гранични полицаи са получили теоретични знания и първоначален практически опит в областта на европейско и национално право, общи и специални полицейски дисциплини, психология, долекарска помощ. От тук нататък им предстои въвеждане в работата от по-опитните служители по места и пълноценно изпълнение на функционалните им правомощия по осигуряване на сигурността на външните граници на Европейския съюз.
За отлично представяне по време на учебния процес със своя заповед директорът на центъра Стоян Стоянов награди стажантите Стелиян Станков от РДГП-Смолян, Румен Шоткин от РДГП-Драгоман, Димитрина Курдова и Галя Стоева от РДГП-Елхово. Стажант Галя Стоева получи от г-н Стоянов и почетния плакет на ЦСПП-Пазарджик, тъй като е пълен отличник на випуска.
За пръв път на подобна церемония присъстваха възпитаниците от ОДЗ „Слънчо” в Пазарджик. Децата с въодушевление следяха хода на клетвата, а след нея посетиха учебни кабинети в учебния център, стрелковия комплекс и спортната зала където се запознаха с начина на подготовка и обучение на българските полицаи. По традиция малчуганите бяха подготвили музикална програма, с която поздравиха ръководството и служителите от ЦСПП по случая празника на българската полиция 8-ми ноември – „Архангеловден”.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик      Тази страница е видяна: 854

 Публикувано от: pamedia на петък 07 ноември 2014 - 14:33:46

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Деца от ДГ „Слънчо“ подариха коледни играчки на настанените деца в „Хигия“
Гранични полицаи арестували шофьор без книжка, отнета му преди година
Поредната група гранични полицаи положи клетва, поздрави ги зам.-министър Балабанов
2670 деца за пръв път прекрачват училищния праг в област Пазарджик
Сиана от "Стъклен дом" и колеги гостуваха на стажант-полицаи в ЦСПП Пазарджик
В четвъртък, 3 ноември, ще е клетвата на новите съветници
Комисар Петър Влахов беше отличен на клетвата на полицаите
Стажантка получи на клетвата си писмена похвала за висок професионализъм при ПТП
Четирима стажанти бяха наградени на клетвата си като служители на МВР
Специализирано занятие в ЦСППТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6309 сек., 0.5470 от тях за заявки.