pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Михаил Миков: Всички големи проекти заобикалят България заради липса на ясни позиции
pamedia , четвъртък 04 декември 2014 - 14:46:02 // коментари: 0


Това, което се случва с проекта „Южен поток” и води всички тръби към Турция, се нарича диверсификация, разбирана по нашенски. Това заяви на брифинг във Велинград председателят на БСП Михаил Миков. Той припомни какво се е случило и с другите два големи проекта – „Белене” и „Бургас - Александруполис” с поредица от непоследователни действия.
„Днес ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт ясно заявиха, че са против проекта „Южен поток” и това показва, че всички големи инфраструктурни и геополитически проекти заобикалят България, благодарение на липсата на ясни позиции и на тяхното отстояване пред партньорите ни и на Запад, и на Изток“, допълни Михаил Миков.
 
Според зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов до днес отговорността за проекта „Южен поток” е можело да се разпределя между различни правителства, но от днес нататък в почти цялата си част, тя се поема от ГЕРБ. „Ние показахме, че сме готови по най-конструктивния начин да бъде изработена обща национална позиция. Все още искаме правителството да направи нещо, за да бъде спасен този проект, но ако това не стане, с тези непоследователни действия и с големите проекти, които пропускаме, ние се превръщаме не само в бедна нация, но поставяме под риск съществуването си и дори националната сигурност“, категоричен е Стоилов.
    
По повод подготвяните промени в Закона за МВР председателят на БСП обясни, че един от големите проблеми на България, а също и в сектор „Сигурност“, е липсата на последователни действия, както в законодателните решения, така и по отношение на кадрите. „Управляващите са в правото си да потърсят решения, които намират за по-ефикасни, но те при всички случаи ще бъдат свързани с нови трусове в системата, от което не печели държавността и сигурността“, подчерта той.
 
На пресконференцията присъстваха и Бойко Великов, зам.-председател на НС на БСП и Катя Николова, секретар на НС на БСП. Във Велинград се проведе среща с председателите на общински и областни съвети от Пазарджик, Пловдив и Благоевград по организационни и политически въпроси. Във връзка с провеждането на циклите отчетни избори, които вървят в момента, председателят на БСП Михаил Миков заяви, че очаква малко по-спешни действия от ръководствата на Пазарджик, за да може динамично да се проведе отчетно-изборната кампания и да се стигне до конструиране на ръководство, което от началото на следващата година да започне да функционира пълноценно.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 718Време за изпълнение: 0.4965 сек., 0.4210 от тях за заявки.