RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
И в Панагюрище искат дуално обучение, областният ще им съдейства

Трендафил Величков, Панагюрище, Областният управител Трендафил Величков ще подкрепи община Панагюрище за реализацията на пилотен проект за дуално обучение в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм. Инициативата на ръководството на общината бе представена по време на срещата на областния управител и зам. областния управител Стефан Мирев с ръководния екип. Проектът се реализира в  сътрудничество с представители на местния бизнес, РИО-Пазарджик и директорите на училищата в града.
Дуалното образование представлява паралелно обучение на две места - в професионално училище и в предприятие, като едновременно с теорията учащите придобиват и безценни практически умения. Областният управител се ангажира за съдействие в министерство на образованието, още повече, че в едно от училищата в  град Пазарджик вече има подобна форма на обучение и реализирането на проекта в Панагюрище би дало добрия пример в национален мащаб.
Кметът на общината Никола Белишки сподели, че  приоритетно за Община Панагюрище през настоящата година стои въпросът за успешното приключване на двата мащабни проекта - за ВиК сектора и за регионалното депо за отпадъци. Дългогодишният проблем на Панагюрище с водоснабдяването продължава да стои нерешен. С изграждането на язовир Луда Яна ще е необходима и корекция коритото на реката от енергогасителя до входа на града, заяви Белишки. А за ремонта на магистралния водопровод ще са необходими 4-5 млн. лева.
Общинските съветници поставиха като належащ въпросът с изграждането на диги на р. Луда Яна в района на с. Поибрене, където реката е отнесла вече около150 дка земеделска земя.
Сигнализацията, маркировката и поддръжката на републиканската пътна мрежа, преминаваща през селата на община Панагюрище, ще бъде отново обект на проверка от Областно пътно управление Пазарджик. Пред областния управител жители на Панагюрище и селата от общината поставиха редица въпроси относно инфрастурктурата, неотложни ремонти на пътища, програмата за санирането на панелните жилища, безопасността на микроязовирите и други. 


Тази страница е видяна: 547

 Публикувано от: pamedia на сряда 11 февруари 2015 - 17:24:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Договор за дуално обучение подписа „Асарел-Медет”АД с Професионалната гимназия в Панагюрище
Областният се ангажира да съдейства за изглаждане на конфликта в Панагюрище
„Асарел-Медет” АД представи възможностите за дуално обучение
Нови 25 ученици прекрачиха прага на „Асарел-Медет“ по програмата за дуално обучение
Местни фирми искат да се въведе професионално обучение за хранително-вкусовата промишленост
31 са десетокласниците от област Пазарджик, които искат да се включат в програмата за допълнително безплатно IT обучение
Областният обсъди с шефовете на болници и със здравни експерти разкриването на филиал за обучение на медицински сестри в Пазарджик
Пчелари от Панагюрище искат за евросубсидиите да отпадне задължителната регистрация като земеделски производители
Военните от запаса не искат военни бази у нас, искат инкриминиране на използването на оръжие при защита на собтвеността и живота
Областният съвет за превенция на корупцията - с приемен ден в Панагюрище и ЛесичовоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5578 сек., 0.4761 от тях за заявки.