RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Неинвазивните пренатални изследвания –разумният избор
Всички бъдещи родители искат да бъдат максимално сигурни и спокойни за здравето на детето, което очакват.
В тази връзка, от изключителна важност е бременните жени да са изчерпателно информирани относно изследванията за пренатално проследяване – за техните предимствата и рисковете, които крият. 
Пренаталните изследвания са факт в медицинската практика на Европа от няколко десетилетия, но едва в последните години в България навлизат Неинвазивните Пренатални Тестове (НИПТ) - Пренатестове. За разлика от добре познатите инвазивни процедури - амниоцентеза и хорионбиопсия, иновативните тестове не носят риск от загуба или увреждане на плода. Технологията им включва изолиране на свободно циркулираща фетална (бебешка) ДНК от кръвна проба на бременната, като генетичния материал може да се анализира за най-често срещаните генетични аномалии при плода - Синдромите на Даун, Едуард, Патау, Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY, в срок от 6 работни дни. Тези изследвания са особено препоръчвани за жени, чиято бременност е определена като „рискова“ - бременни над 35 години, жени с допълнителна медицинска или фамилна обремененост, с притеснителен резултат от БХС и др.
Неинвазивните Пренатални Изследвания представляват скринингови тестове, които дават над 99% процента точност при отчитане на генетични аномалии на плода. Това е резултат еквивалентен на този, който бременните жени биха получили, ако се подложат на рискована, инвазивна процедура, каквато е амниоцентезата (вероятността от загуба на плода след амниоцентеза е около 1 %). Пренатест е алтернатива на амниоцентезата. Той може да се направи в много ранен етап на бременността (9-та седмица), приложим е и при многоплодна бременност, след прилагане на различни методи за асистирана репродукция и е леснодостъпен на всички бременни, независимо от тяхното местоположение в страната.
Повече за пренаталните изследвания прочетете тук: http://www.prenatest.bg/anomalii-i-skrining/prenatalen-skrining-i-diagnostika/

Теодора Янева


Тази страница е видяна: 1085

 Публикувано от: pamedia на петък 13 февруари 2015 - 18:25:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Продължават скрининговите изследвания по проект „Спри и се прегледай”.
РЗИ Пазарджик провежда изследвания за гръбначни изкривявания в две училища
С 20% по-малко са парите за изследвания и за специалисти в Пазарджик за третото тримесечие
Изследвания показват годност на питейната вода от проверените водоизточници на 4 села
Скринингови ехографски изследвания за заболяване от кучешка тения се провеждат в община Белово
Безплатни изследвания на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане организират ротарианците в Пазарджик
Тази вечер в Камерна зала Константин Илиев ще представи най-новите си изследвания за Левски
Книгата „Етноложки изследвания за Пазарджик и Пазарджишкия край“ с автор Лиляна Шулева ще бъде представена в РИМ-Пазарджик на 28 март
Убедителен избор на председател на ОбС в Белово
Бойка Маринска внася законопроект за избор на омбудсманите с 50%+1Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5269 сек., 0.4459 от тях за заявки.