RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Стартира 44-ят Международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора
„Български пощи” ЕАД стартира националния етап от 44-ия международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хора на тема  “Разкажете ни за света, в който искате да израснете”. Темата е свързана
с факта, че ООН подготвя програмата си за устойчиво развитие след 2015 година, която се основава на постигнатия значителен напредък по отношение на образованието, продължителността на живота, бедността, справедливостта, свободата, достойнството и мира. Тазгодишният конкурс на ВПС дава възможност на младите хора да споделят техните надежди за света, в който живеем, както и възможни решения за проблемите и предизвикателствата, пред които е изправена планетата.
Според конкурсните правила само деца на възраст до 15 години могат да  участват в международното състезание. То се организира от задължените пощенски оператори и писмата се изпращат чрез тях. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища или от частни лица.

Всяка от детските творби трябва да отговаря на следните условия:
Да бъде написана като писмо до приятел, близък, известна личност и пр., като съдържа  всички обичайни за писмото елементи (адрес на подател и получател, обръщение, поздрави, подпис).
Да съдържа не по-малко от 800 думи.
Стриктно да се придържа към зададената тема.
Авторите следва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически или религиозни мнения.
Желаещите да участват в конкурса, които отговарят на възрастовите условия, могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 31 март 2015 година на  адрес: „Български пощи” ЕАД, дирекция „Управление на проекти и търговска дейност”, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София.
Съчинението трябва да е придружено с писмо, съдържащо следната информация за неговия автор: трите имена и адрес; пол, възраст, дата на раждане; име и адрес на училището, клас; копие от ученическата карта;телефон за връзка.

След националното класиране писмото-победител ще бъде изпратено за участие в международната надпревара с другите национални победители.
Отличените от „Български пощи” ЕАД послания ще получат своите награди и поощрения в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.
За въпроси и уточнения – тел. 02/949 32 66, Ваня Паунова; e-mail: i.paunova©bgpost.bg


Тази страница е видяна: 851

 Публикувано от: pamedia на вторник 17 февруари 2015 - 12:21:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стартира националният етап на 50-ти международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО
Започна XII Международен конкурс за млади изпълнители „Нота по нова“
14-годишната Мариам Маврова спечели първо място на международен конкурс за млади изпълнители във Вилнюс
В понеделник започва Първият международен конкурс за млади оперни певци на името на Елена Николай
Вицепрезидентът М. Поповаще бъде Патрон на Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014
Йордан Кърпачев от Велинград e победител в националния конкурс за рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град”
Млади хора с интерес към „Нощ на литературата“
ІV-ти Национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев” 2017 г.
Втори национален конкурс за млади поети „Димитър Бояджиев”
„Мистерия“ с призови отличия от международен конкурс в СърбияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4763 сек., 0.4212 от тях за заявки.