pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Почетен караул пред паметника на Васил Левски в Стрелча
pamedia , четвъртък 19 февруари 2015 - 15:17:22 // коментари: 0


Стрелча, Иван Евстатиев, Тържественото отбелязване на паметта на Васил Левски в Стрелча започна с панихида в храм-паметник „Св. Архангел Михаил”. Пред паметника на Васил Левски  се състоя тържественото поклонение в присъствието на много граждани и ученици. Почетният караул бе с участието на възпитаници от Ученически батальон „Васил Левски”.

В словото си кмета на община Стрелча Иван Евстатиев припомни изключителните заслуги на Левски за национално-освободителното ни движение и връзката на Апостола и посещенията му в Стрелча. Ученици от СОУ „Св. св.Кирил и Методий” изнесоха рецитал, а Ученическият духов оркестър в Стрелча изпълни патриотични мелодии.
Поднесени бяха венци от кмета на общината Иван Евстатиев и общинска администрация, Общински съвет – Стрелча, Общински комитет „Васил Левски”, НЧ „Просвещение – 1871”, ОДЗ „Д-р Стайко Стайков”, НУ „Паисий Хилендарски” и СОУ „Св. св. Кирил и Методий”, както и от много граждани и гости на Стрелча.
Посещенията на Левски в Стрелча пресъздадоха в мултимедиен спектакъл  възпитаници на СОУ „Св. св. Кирил и Методий” в НЧ „Просвещение- 1871”, с ръководител Мариана Няголова. 
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 725Време за изпълнение: 0.4186 сек., 0.3523 от тях за заявки.