RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Ракитово приемат номинации за наградата на името на Милош Зяпков

Читалище БУДИЛНИК в Ракитово, За седми път Община Ракитово провежда конкурс за  Националната  литературна награда „Милош Зяпков”. Съучредители на Наградата са Съюзът на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Сдружението на писателите в град  Пазарджик.

Националната литературна награда „Милош Зяпков” се присъжда за поезия,  хумор и сатира,  проза – къси форми (разкази, есета) – присъщи на Милош Зяпков.
Тази година наградата ще се присъди за издадена през 2014 година книга. Победителят ще бъде определен от петчленно жури. Награденият автор получава грамота, плакет и парична сума от 1000 евро.
Литературните сдружения и организации, издателските къщи и литературните издания могат да номинират автори, чийто книги са издадени през 2014 година. Самите автори също могат да изпращат свои книги.
Крайният срок за получаване на предложенията в Община Ракитово  е 30 март 2015 г. Желателно е три екземпляра от предложените за награда книги да бъдат предоставени на Община Ракитово за оценка от журито. След приключване на конкурса книгите ще бъдат дарени на библиотеката към читалище „Будилник” в града ни.
Националната литературна награда се съпътства от награда на кмета на Община Ракитово. Тя се присъжда по предложение на комисията на автор на една от номинираните за Националната награда книги. Носителят на наградата на кмета получава грамота, плакет и парична сума от 300 евро.
Националната награда и наградите от съпътстващите конкурси ще се връчат на специално тържество в град Ракитово, което се провежда традиционно по време на празниците на града в началото на месец юли.Тази страница е видяна: 792

 Публикувано от: pamedia на неделя 22 февруари 2015 - 15:03:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
До 23 април е срокът за номинации за Националната литературна награда „Милош Зяпков, до 10 май- за съпътстващия конкурс
Двама носители на наградата „Милош Зяпков“: Здравка Евтимова и Ангел Г. Ангелов
В Ракитово вече се събират материали от кандидатите за Националната литературна награда „Милош Зяпков” и съпътстващия конкурс
Победителката в литературния конкурс Милош Зяпков“ гостува в Пазарджик
Предстои IX-то издание на Националния литературен конкурс „Милош Зяпков“
Никола Радев и Атанас Звездинов са носителите на литературната награда "Милош Зяпков"
12 номинации и 10 номинирани за наградата „Райко Алексиев“
Проф. Величко Минеков ще е първият носител на наградата на името на Константин Величков
Андрей Андреев и Валентина Радинска са носителите на наградата за поезия на името на Теодор Траянов
Започват съпътстващите наградата за превод на името на Стоян Бакърджиев конкурси за възрастни и средношколциТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6560 сек., 0.5739 от тях за заявки.