pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
В Българо-германския център в Пазарджик ще се обучават младежи по системата на дуалното обучение за работа в Penny Маркет
pamedia , вторник 24 февруари 2015 - 18:17:43 // коментари: 0


БГЦПО Пазарджик, Българо-германският център в Пазарджик представи нов проект, по който започва обучение на млади специалисти. Проектът се реализира от Penny Маркет България в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара и Българо-германски център за професионално обучение (БГЦПО). Проектът е за дуално обучение.

На пресконференция в Пазарджик бяха представени обучените наставници и младежите, които ще проведат двугодишното дуално обучение. В предварителни подбор са участвали около 400 кандидата, одобрените са 8 на брой. На представянето на проекта присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев.
Инициативата осигурява възможност на младежи да придобият професионална квалификация по професия „Търговски представител търговия на дребно и едро“, след което да продължат своята кариера като ръководители в магазините на веригата Penny Маркет България. Обучените младежи ще работят в магазините в градовете Бяла Слатина, Асеновград, Сливен, Нови Пазар и Казанлък.
Дуалното обучение, което в момента набира популярност в България, е широко разпространено в западноевропейските държави. То е комбинацията от теоретични и практични занятия, като по-голяма част от учебните часове ще се провеждат в реални условия в магазините на Penny Маркет България, а преподаватели ще бъдат специално обучени служители на компанията. Комбинацията от обучение и практика е високо ефективен метод, който позволява придобитите на книга знания веднага да бъдат приложени и изпитани в реални работни условия.
В разговора си с представителите на Българо-германската индустриална търговска камара, зам. областният управител Гинче Караминова каза, че бизнесът от региона проявява интерес към дуалното обучение и в общините Пазарджик и Панагюрище, фирмите и професионалните гимназии по места се опитват да приложат тази система на обучение.
Младежите, привлечени в проекта, ще бъдат назначени на трудов договор в компанията първоначално като касиери и ще получават възнаграждение съгласно нивата за заеманата длъжност, а разходите за обучението изцяло се поемат от Penny Маркет България.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 667Време за изпълнение: 0.5232 сек., 0.4462 от тях за заявки.