RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В Българо-германския център в Пазарджик ще се обучават младежи по системата на дуалното обучение за работа в Penny Маркет

БГЦПО Пазарджик, Българо-германският център в Пазарджик представи нов проект, по който започва обучение на млади специалисти. Проектът се реализира от Penny Маркет България в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара и Българо-германски център за професионално обучение (БГЦПО). Проектът е за дуално обучение.

На пресконференция в Пазарджик бяха представени обучените наставници и младежите, които ще проведат двугодишното дуално обучение. В предварителни подбор са участвали около 400 кандидата, одобрените са 8 на брой. На представянето на проекта присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев.
Инициативата осигурява възможност на младежи да придобият професионална квалификация по професия „Търговски представител търговия на дребно и едро“, след което да продължат своята кариера като ръководители в магазините на веригата Penny Маркет България. Обучените младежи ще работят в магазините в градовете Бяла Слатина, Асеновград, Сливен, Нови Пазар и Казанлък.
Дуалното обучение, което в момента набира популярност в България, е широко разпространено в западноевропейските държави. То е комбинацията от теоретични и практични занятия, като по-голяма част от учебните часове ще се провеждат в реални условия в магазините на Penny Маркет България, а преподаватели ще бъдат специално обучени служители на компанията. Комбинацията от обучение и практика е високо ефективен метод, който позволява придобитите на книга знания веднага да бъдат приложени и изпитани в реални работни условия.
В разговора си с представителите на Българо-германската индустриална търговска камара, зам. областният управител Гинче Караминова каза, че бизнесът от региона проявява интерес към дуалното обучение и в общините Пазарджик и Панагюрище, фирмите и професионалните гимназии по места се опитват да приложат тази система на обучение.
Младежите, привлечени в проекта, ще бъдат назначени на трудов договор в компанията първоначално като касиери и ще получават възнаграждение съгласно нивата за заеманата длъжност, а разходите за обучението изцяло се поемат от Penny Маркет България.


Тази страница е видяна: 695

 Публикувано от: pamedia на вторник 24 февруари 2015 - 18:17:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Социалният министър и вицепремиер Йордан Христосков ще посети Българо-германския център в Пазарджик
В център „Човеколюбие” - обучение на консултанти, които ще подкрепят хора с увреждания в намирането на работа
В Ракитово ще обучават ментори за работа с проблемни деца
Читалищни дейци ще се обучават за работа в условията на коронавирус
Експерти от региона за работа с деца ще се обучават по превенция на насилието и тормоза в училище
Младежи се обучават за етикета и протокола в бизнеса, политиката и човешките ресурси
Работодатели и младежи без работа се срещнаха на Трудовата борса, организирана от Бюрото по труда в Пазарджик
Извънредно заседание на ОбС-Пазарджик заради проекти за уличното осветление и за Център за работа с деца и приют
Младежи от малки населени места ще се обучават как да решават проблеми на местно ниво
13 младежи започнаха работа във "Винпром Пещера" по схема "Първа работа"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5749 сек., 0.4935 от тях за заявки.