RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
За депото и западния околовръстен път Община Пазарджик ще търси подкрепата на областния

ПазарджикНай-важните инфраструктурни обекти, за които общината ще разчита на активното съдействие и подкрепа от страна на областния управител, са депото за управление на отпадъците и Западен околовръстен път. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов, по време на днешната среща на областния управител Трендафил Величков с ръководния екип на общината.

Областният управител подчерта, че от особена важност е и рекултивацията на съществуващото сметище, след изграждането на първата клетка от депото.
„След като първите два километра на Западния околовръстен път са вече факт - от автомагистрала „Тракия” до Затвора, ще настоявам проектът да бъде сред приоритетните през втората половина на годината, след като е готов анализът на изпълнението на бюджета в първите шест месеца на 2015”, каза Трендафил Величков.
Кметът Тодор Попов посочи като  приоритет в работата на администрацията  Националната програма за саниране на жилищните сгради и работата по проекти за енергийна ефективност на публични сгради в град Пазарджик.
Посещението на областния управител в общинска администрация Пазарджик продължи със среща с председателя на общински съвет Хари Хараламбиев, общински съветници и кметовете на кметства. За разрушени диги на р. Луда Яна алармираха кметовете на селата Мало Конаре, Пищигово и Мирянци. Да бъде променена собствеността на сградите на ветеринарните служби по селата, поискаха кметовете на населените места. В момента те стоят неизползваеми, рушат се и са потенциално опасни.
Да не се закриват жп спирките в селата  Хаджиево и Синитово, след ремонта на жп линията Септември-Пловдив. По сигнал на кметовете на двете села, въпросът ще бъде поставен от областния управител пред НК "Железопътна инфраструктура”.







Тази страница е видяна: 1202

 Публикувано от: pamedia на сряда 25 февруари 2015 - 18:12:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
3 млн. лв. за Западния околовръстен, 2,5 млн. лв. за асфалтиране на отсечката до магистралата, отпада ремонтът на Пазарджик-Пещера-Батак
Чакаме премиера в четвъртък да обяви за Западния околовръстен път
Започва отчуждаването на земеделски земи край Западния околовръстен път
Финансирането на Западния околовръстен път обсъдиха представители на държавната и местната власт
ГЕРБ за градоустройството на Пазарджик обещава: проектиране на Западния околовръстен път, на локалните пътища за Пловдив и магистралата, цялостен воден цикъл и почистване на речните корита
До края на февруари трябва да бъде избран инженеринговият изпълнител на Западния околовръстен
С ремонта на ул."Стоян Ангелов" започва изграждането на Западния околовръстен път
От кръгово на Бошулско шосе до мост "Атлантик" ще е само първият етап на Западния околовръстен път
Община Пазарджик иска държавно финансиране за Западен околовръстен път
До лятото община Пазарджик ще има избран изпълнител на депото



Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6129 сек., 0.5317 от тях за заявки.