pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
За депото и западния околовръстен път Община Пазарджик ще търси подкрепата на областния
pamedia , сряда 25 февруари 2015 - 18:12:02 // коментари: 0


ПазарджикНай-важните инфраструктурни обекти, за които общината ще разчита на активното съдействие и подкрепа от страна на областния управител, са депото за управление на отпадъците и Западен околовръстен път. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов, по време на днешната среща на областния управител Трендафил Величков с ръководния екип на общината.

Областният управител подчерта, че от особена важност е и рекултивацията на съществуващото сметище, след изграждането на първата клетка от депото.
„След като първите два километра на Западния околовръстен път са вече факт - от автомагистрала „Тракия” до Затвора, ще настоявам проектът да бъде сред приоритетните през втората половина на годината, след като е готов анализът на изпълнението на бюджета в първите шест месеца на 2015”, каза Трендафил Величков.
Кметът Тодор Попов посочи като  приоритет в работата на администрацията  Националната програма за саниране на жилищните сгради и работата по проекти за енергийна ефективност на публични сгради в град Пазарджик.
Посещението на областния управител в общинска администрация Пазарджик продължи със среща с председателя на общински съвет Хари Хараламбиев, общински съветници и кметовете на кметства. За разрушени диги на р. Луда Яна алармираха кметовете на селата Мало Конаре, Пищигово и Мирянци. Да бъде променена собствеността на сградите на ветеринарните служби по селата, поискаха кметовете на населените места. В момента те стоят неизползваеми, рушат се и са потенциално опасни.
Да не се закриват жп спирките в селата  Хаджиево и Синитово, след ремонта на жп линията Септември-Пловдив. По сигнал на кметовете на двете села, въпросът ще бъде поставен от областния управител пред НК "Железопътна инфраструктура”.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1162Време за изпълнение: 0.5398 сек., 0.4645 от тях за заявки.