RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Т. Попов ще "пробва" квалифицираното мнозинство с преобразуването на пътя до комплекса на „Пако“

Преобразуването на 2 имота край автомагистрала "Тракия" в землището на с. Гелеменово от публична в частна общинска собственост ще е първото решение от новия мандат на Общински съвет Пазарджик, за което ще е необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3.
В мотивите си към проекторешението кметът Тодор Попов посочва, че с Решение № КЗ-12/26.12.1989 г.т. 17, Комисията за земята  отчуждава за нуждите на Общинския народен съвет- Пазарджик за изграждане на крайпътен  туристически комплекс в землището на с. Сарая, Пловдивска област , 30 декара поливна обработваема земя – нива от втора категория  , при граници, посочени в приложената скица.
     Във  връзка със   Закона за собствеността и ползването на земеделските земи от 1991г.  се определят  землищните  граници, като в случая  площадката от 30 дка  попада вече в землището на с. Гелеменово. Поземлените  имоти с начин на трайно ползване   ведомствен път и др.територия нестопанска по КВС на с. Гелеменово ,са  заснети съответно като самостоятелен поземлен имот № 000684 с площ  1,002 дка и поземлен имот № 000688 с площ от 0,375 дка, не са включени в площта на крайпътния туристически комплекс. Това довежда до техническа грешка по КВС,  в резултат на което площта от 30, 000 дка се намалява  на 28,523 дка., видно от нот. акт № 100, томІ, рег. № 3398, нот.д. 337/17.12.1998г. В тези имоти има изградени шахти за маслоуловители  и канализационни, както и  резервоар към пречиствателна станция и представляват част от общата площадка от 30, 000 дка, съгласно горецитираното решение на Комисията за земята.
        Поземленият имот  № 000684, с начин на трайно ползване “Ведомствен път” е публична общинска собственост, но същият е представлявал част от площадката  от 30 дка на крайпътния комплекс, собственост на “ПАКО”АД  и   обслужва само нея, поради което отпада предназначението му по чл 3 ,ал. 2,т. 3 от Закона за общинската собственост -  за трайно задоволяване на обществени потребности от местно значение, определени от общинския съвет.
На това основание е и предложението на кмета за преобразуване, за което ще са необходими гласовете на 28 общински съветници.Тази страница е видяна: 1331

 Публикувано от: pamedia на понеделник 12 декември 2011 - 16:57:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Втори опит и за преобразуването на каналите и пътя в имота за изкупуване на скрап
ГЕРБ иска оттегляне на точката за пътя до ПАКО
Бойка Маринска е против преобразуването на колежи във висши училища
Кметското мнозинство в ОбС се увеличи до 22-ма
Тодор Попов: До средата на юни ще завършат ремонтите на Околовръстния път и на пътя за Пловдив
Пазарджик има нов омбудсман, избран със сериозно мнозинство
С тройно квалифицирано мнозинство и обща снимка приключи ОбС 07-11
Общинският съвет одобри актуализацията на бюджета с квалифицирано мнозинство
С крехко мнозинство Анастасия Младенова от БСП беше избрана за председател на ОбС Пещера
Довечера "лично" Дионисий ще пробва и оценява продукцията на лозаро-винарите в БътаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5760 сек., 0.4944 от тях за заявки.