pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
След София Пазарджик е вторият в страната град с комплексна спортна площадка /видео/
pamedia , вторник 31 март 2015 - 12:54:40 // коментари: 0


ПазарджикСмея да твърдя, че това е втората комплексна спортна площадка в страната. Има само още една такава в София. Така че може да имаме самочувствието, че нашия град има  такова комплексно съоръжение, в което едновременно да се спортуват волейбол, баскетбол, фитнес  и дори футбол. А така също и майките да имат кът, където да поседнат, а децата да си поиграят. Това каза кметът на Пазарджик Тодор Попов на днешното официално откриване на голяма спортна площадка, намираща се на улица "Ангел Кънчев".
Съоръжението ще може да се ползва и от близките училища за часовете по физическо възпитание.
Попов пожела новата, но не последна придобивка,  да се ползва от всички и апелира да се пази изграденото.

Площадката е изпълнена на мястото на съществуваща  такава, но с денивелация от 60 см, с компроментирана настилка и съоръжения, неотговарящи на изискванията за спортни терени.
На  територията й са обособени игрища  за футбол на малки вратички, баскетбол и волейбол. Изградена е детска площадка с пързалки и люлки  за малки деца, както и фитнес на открито. По цялата периферия на терена е монтирана нова ограда с метални колони и мрежа на височина 5 м., също такъв вид ограда е изградена между футболното игрище и фитнеса на открито, между баскетболното и волейболното игрище и между волейболното игрище и детската площадка. Детската площадка е заградена с дървена ограда, монтирана е каучукова подложка.
Изградено е ново осветление след частично демонтиране на съществуващата мрежа, монтиран е водопровод, засадени са на нови дървета  в източната страна. Под цялата площадка е изградена дренажна система, положен е геотекстил и нов асфалт.
 Общата стойност на строително-монтажните работи и оборудването е 310 100 лв без ДДС.   Изпълнител е "Заводски строежи - ПС" АД.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 368Време за изпълнение: 0.3901 сек., 0.3163 от тях за заявки.