RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
В РЗИ чакат отговор от министерството за съкращенията. Около 10 човека ще останат без работа

Фани Петрова, Пазарджик, Трудно ми е да се разделя с когото и да било от екипа ми. 14 години съм директор на тази структура, много от хората съм ги назначавала лично аз, те са ми като семейство и затова ми е много мъчно да предприема тази стъпка, но писмото на министерството за намаляване на бюджета в частта персонал и необходимата оптимизация на числеността са категорични - съкращения ще има. Това каза за Памедия директорът на Регионална здравна инспекция д-р Фани Петрова.

С писмото на министерството на здравеопазването за намаления бюджет са запознати всички работещи в РЗИ - Пазарджик. На разширен директорски съвет са разработени критерии, по които да се пристъпи към съкращаване. На първо място съкращението ще засегне пенсионерите, сред които има и лекари. Трайно незаетите места също са съкратени, но ще има съкращение и за физически лица в работоспособна възраст, които са немедицински персонал. Става въпрос за 10 човека. На директорски съвет е била оценена работата на всеки един от застрашените от съкращаване, изработено е предложение до министерство на здравеопазването и се очаква тяхното становище в кои точно структури да бъдат извършени съкращенията.
Намалените финанси ще засегнат и трите клона на РЗИ във Велинград, Панагюрище и Пещера. Предложението на ръководството на РЗИ е да бъде запазен клонът във Велинград и там да останат поне двама специалисти с оглед на големия брой басейни, които трябва да бъдат под контрол и да има човек на място, който, ако се наложи, бързо да реагира и другият специалист, който се предлага да бъде запазен ще е от "Надзор на заразните болести". Най-вероятно клоновете в Панагюрище и Пещера ще бъдат съкратени, тъй като те са в равнинната част и до тях специалист може да стигне дори и при лоши метеорологични условия.
"В министерство на здравеопазването се обсъжда обема на работа за всеки човек и очаквам в най-скоро време отговор на направените от нас предложения с указания в коя структура да направим съкращенията. Ще ми е много тежко да се разделя с хората, с които съм работила много години", каза д-р Фани Петрова. 


Тази страница е видяна: 1479

 Публикувано от: pamedia на сряда 01 април 2015 - 12:21:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Минути преди началото на мача "Хебър" - "Пирин" около 200 човека чакат пред касата
Около 100 човека протестират пред Областната администрация с лозунги срещу Иван Йорданов
220 активно търсят работа, работодатели обявяват 61 свободни места и още около 30 до края на годината
БСП: Призивите ни за спазване на законност ще останат глас в пустиня
Около 600 полицаи ще гарантират реда в дните около евровота и на баловете
„Подкрепа“ иска проверка от Министерството на образоването в Механото
Министерството на отбраната въоръжава общината с руско и съветско оръжие
Новоинфектирани със ХИВ са 8 човека от Пазарджик
Шестима чакат БТР-ите на „Атолука“
13 младежи започнаха работа във "Винпром Пещера" по схема "Първа работа"Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.4182 сек., 0.3265 от тях за заявки.