pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Законодателни промени в пенсионирането и в реализацията на селскостопанска продукция поискаха граждани в приемния ден на д-р Дончо Баксанов
pamedia , понеделник 06 април 2015 - 13:16:21 // коментари: 0


ГЕРБ Пазарджик, Петима граждани потърсиха съдействие от народния представител от ПП ГЕРБ д-р Дончо Баксанов  за решаване на лични и общественозначими проблеми.
Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Дончо Баксанов ще внесе в  Комисията по труда, социалната и демографска политика  към НС молбата на Георги Пенчев, техник-механик, ревизор на вагони в БДЖ – Локомотивно депо Септември. Мъжът потърси съдействие  в приемния ден на  д-р Баксанов с молба да се разгледа отново и промени  наредбата на Социалното министерство  за категоризиране на труда при пенсиониране. През 2011 година е направена промяна  от втора в трета категория труд за професията „техник-механик на вагони“, която засяга над 350 души от цялата страна, работещи в системата на БДЖ. Сега те ще имат недостиг на трудов стаж, ако пожелаят да се възползват от правото си на ранно пенсиониране.

 Д-р Баксанов бе потърсен  за съдействие и от зеленчукопроизодителя Илия Стаматов от пазарджишкото село Бошуля. Той поиска законови промени, позволяващи на производителите да реализират произведените плодове и зеленчуци в столицата, съобщиха от ГЕРБ след края на приемния ден на д-р Баксанов. Стаматов се е оплакал от посредници-прекупвачи на земеделска продукция от района, които изкупуват евтино и продават с огромна надценки зеленчуците от пазарджишко на столичните  пазари. Молби за съдействие за работа са отправили и други трима граждани по време на откритата на приемна на д-р Баксанов в Пазарджик.


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 863Време за изпълнение: 0.3717 сек., 0.3289 от тях за заявки.