pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Велинград ще предоставя услугата „И аз имам семейство“
pamedia , сряда 14 декември 2011 - 15:49:50 // коментари: 0


Община  Велинград ще подпише споразумение за сътрудничество с Фондация”Социални  практики в общността” за предоставяне изпълнението на основните дейности по проект „И аз имам семейство” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г., схема „Приеми ме”. 
Предложението е внесено от кмета на общината Иван Лебанов за одобрение в Общинския съвет. Основната цел на проекта е да се подкрепи процеса на деинституционализация на децата, като създаде и реализира устойчив модел за развитие на заместваща семейна грижа за деца, настанени в специализирани институции и за деца в риск от изоставяне, както и да се осигури заетост на безработни лица като приемни родители. Партньори на Агенцията за социално подпомагане са 82 общини, сред които е и община Велинград. Общините в качеството си на партньори на АСП имат възможност да предоставят услугата „Приемна грижа” чрез сдружения, в т.ч. и с неправителствени организации, създадени по смисъла на чл. 59, ал.1 на Закона за местното самоуправление и местната администрация.
В община Велинград организирането и предоставянето на социалната услуга е възложено от 2008 год. на Фондация „Социални практики в общността”. Тя предоставя услугата приемна грижа и в община Ракитово и Стрелча. 


Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 974Време за изпълнение: 0.1551 сек., 0.1254 от тях за заявки.