pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Колективът на ПГХХТ застана в подкрепа на директора
pamedia , сряда 22 април 2015 - 13:31:55 // коментари: 0


В отговор на отвореното писмо на част от колектива на Професионална гимназия по химични и хранителни технологии в  Пазарджик 14 членове от екипа застанаха в подкрепа на директора инж. Мария Абрашева. Според тях атаката е на личностна основа. До момента в учебното заведение са извършени 16 проверки от инспектори на МОН и комплексната им проверка не показва да са извършени нарушения.В защита на директора те заявиха, че именно благодарение на Мария Абрашева са въведени съвременни паралелки по нови специалности и в отговор на нуждите на бизнеса.

Памедия публикува цялото писмо на колектива, застанал в подкрепа на директора:

 Ние, по-голямата част от колектива на ПГХХТ заявяваме отговорно, че заставаме зад професионализма и добросъвестността на директора инж.Мария Абрашева.
Провокираните от г-жа Кръстева проверки от МОН и РИО не доказаха твърденията й за нарушения и злоупотреби на директора.Това е видно от протокола след комплексната проверка от проверяващите органи.
Г-жа Абрашева е взискателна, държи на трудовата дисциплина, но е толерантна и отворена за диалог.
Г-жа Абрашева е професионалист и направи много за запазване и възраждане на училището в условия, в които български училища бяха закривани. Като добър мениджър откри нови паралелки, отговарящи на съвременните реалности, нуждите на бизнеса и политиката на държавата: туризъм, контрол на храни и напитки, фармация.
Г-жа Абрашева привлече бизнес - партньори от Пазарджик и региона, с които има договорни отношения за провеждане на учебна и производствена практика в реални условия.
Нашето желание е провокирано от това, да се възвърне съществуващия доскоро добър  микроклимат в колектива в името на децата и училището.
Горе написаното от нас ни навежда на мисълта, че най-лошият мир е по-добър от най-добрата война.


От Ат. Минчев,  инж.Ст. Царвуланова,  Е. Генова, инж  Й. Николова, Д. Маринов, Д. Вълкова, Л. Василева, Ат. Василев, С. Баракова, Л. Црънчев, В. Паталенска, Н. Полихронова, С. Червенкова, Г. Петрова.


22.04.2015 г.
ПазарджикОбратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 1521Време за изпълнение: 0.5011 сек., 0.4254 от тях за заявки.