RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава весели, безгрижни, щастливи и безаварийни празнични абитуриентски вечери

От Пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик изпратиха прессъобщение по повод предстоящите празнични дни и предприетите мерки в тази връзка, в което се казва:

"Месец май е изпълнен с много празнични дни. Предстоят абитуриентските балове, Празника на град Пазарджик, Деня на българската просвета и култура 24 май.

За осигуряването на добър обществен ред, безопасност на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване и разкриване на престъпления в ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са предприети поредица от мерки.
Организирани са срещи с ръководствата на учебните заведение в региона за получаване на информация относно датите и местата за провеждане на абитуриентските балове, както и инициативите по повод 24 май. Уточнени са маршрутите за придвижване на абитуриентите от местата за събиране до увеселителните и питейните заведения.

В момента текат проверки на инспекторите от сектор «Държавен противопожарен контрол» при РДПБЗН-Пазарджик за създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност на местата за празнуване, условията за евакуация, инструктирането на персонала за действия при пожар и състоянието на системите за гасене и известяване при пожар.
Екипи на сектор «Пътна полиция» и Районните управления в областта са подготвили провеждане на специализирана полицейска акция за пътна безопасност в дните на баловете. Ще се следи особено много за управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи, рискови маневри и неправилно превозване на абитуриенти по маршрутите за придвижване.

Ще бъдат включени всички налични средства за видеоконтрол и заснемане на нарушителите.

Създадена е организация всички абитуриентски балове да бъдат охранявани с полицейски служители. Това е традиционна практика в ОДМВР-Пазарджик, имаща за цел да предотврати възникване на инциденти с празнуващи младежи. В заведенията няма да бъдат допускани външни лица, хора с агресивно поведение, в нетрезво състояние, лица, носещи огнестрелно оръжие или опасни предмети.

По време на празника на град Пазарджик са предвидени множество културни прояви в централната градска част, пешеходната зона и Парк-остров «Свобода». Те ще бъдат обезпечени с охрана на служители от охранителна и пътна полиция. Предвид празничната програма и традиционното литийно шествие ще бъде създадена временна организация на движението във въпросните участъци. Аналогични мерки ще се предприемат и за провеждането на честванията, свързани с 24 май - Ден на българската просвета и култура.    

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава на всички младежи, на техните семейства, близки и приятели весели, безгрижни, щастливи и безаварийни празнични абитуриентски вечери !  "       
          
           


Тази страница е видяна: 751

 Публикувано от: pamedia на понеделник 18 май 2015 - 16:21:04

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изказва благодарност към организаторите на тържествата в Пещера, Брацигово и Батак и полицаите от РУ-Пещера
Поли Генова, "Диана Експрес" и Николина Чакърдъкова - в двете празнични вечери в Пещера
Заключителна пресконференция по Проект ,,Щастливи и успешни заедно“
Когато ангелите дойдат …
(Да не се чете от щастливи хора)
В навечерието на святата Коледна нощ да си спомним за силата на християнската вяра и българските традиции, пожелава областният управител Стефан Мирев
Музикално-танцова школа "Весели слънца" записва деца за летни занимания
Ръководството на ОД МВР Пазарджик поздравява всички свои служители
Ръководството на ОД МВР- Пазарджик поздравява всички пожарникари от ОУ ПБЗН
Полицията и ръководството на болницата не са допуснали инциденти пред МБАЛ-Пазарджик
Народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова се срещна с ръководството на СК„Вамос” в Пещера

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5501 сек., 0.4662 от тях за заявки.