RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На Янини грамади земеделците пак призоваха за консолидация на земеделците

Славовица, Петя Ставрева, „Днес отново сме на Янини грамади, нашата земеделската Голгота, за да се преклоним пред делото и паметта на Александър Стамболийски - велика историческа личност, далновиден държавник, републиканец и непоколебим реформатор. За нас, неговите последователи, емблематични остават усилия му за модернизиране на страната и непоколебимата му вяра в демократичното развитие на България.“
Това заяви на 14 юни председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева в местността Янини грамади над село Славовица.

Стотици земеделци и демократи  от цялата страна се събраха на Националния възпоменателен събор, за да почетат живота и делото на земеделския водач и държавник Александър Стамболийски. Гости на събитието бяха председателят на БСДП Йордан Нихризов, народният представител от ГЕРБ  Десислава Костадинова, Димитър Попов – зам.-председател на РДП, представители на местната власт.
Поздравителни адреси към земеделците изпратиха председателят на КНСБ Пламен Димитров, Марко Арндт - ръководител на Бюрото на фондация "Конрад Аденауер" в България и Националната асоциация на зърнопроизводителите.
Лидерът на Обединени земеделци коментира темата за земеделската консолидация като подчерта, че партията винаги е участвала в този процес, но  никога не са били толерирани опитите за подмяна.
„Обединението,  косолидацията на земеделското движение е отговорен процес, който изисква почтеност и доверие, а не фалш, лицемерие и манипулации. Ние можем да съберем листата на земеделската детелина като обединяваме хората, а не вождовете, защото това е разумният път“, заяви Ставрева.

Местните избори са приоритетни за партията. Обединени земеделци ще издигнат почтени и способни хора, които искат и могат да намират успешни решения и имат воля да намалят корупционните практики като изпълнят ангажиментите, поети пред избирателите.
Няма друг български политик, който в продължение на 92 години последователно да е честван от своя народ, каза от своя страна зам.-председателят на партията и областен лидер на съюза в Пазарджик инж. Емил Йончев и изрази несъгласие с тенденциозния исторически прочит на неговото управление.

Той определи Стамболийски като „безупречен политик“, който в своето 4-годишно управление извежда България от Втората национална катастрофа като прави смели и непопулярни реформи и приема редица закони, актуални и днес. Сред тях са Законът за референдума и истинското самоуправление в общините, Законът срещу кражбите и корупцията, Законът за опазване на полските имоти, както и за гарантиране на покупко-продажбата на земеделската продукция. Законът за виновниците за националтата катастрофа и образуване на съд за незаконно забогателите.
Емил Йончев призова съидейниците си и партньорите от център-дясното пространство за консолидация на принципна основа в името на демокрацията. “Сегашната политическа обстановка изисква да се положат максимални усилия за сближаване на позициите на всички партии в център-дясното пространство за силно държавно управление и стабилно икономическо развитие на страната”, заяви той.


Тази страница е видяна: 815

 Публикувано от: pamedia на понеделник 15 юни 2015 - 09:16:25

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Традиционният земеделски събор на Янини грамади ще е на 14 юни
На 9 юни - възпоменателен събор на Янини грамади по повод 96 години от гибелта на Александър Стамболийски
На Янини грамади ще се проведе национален събор в памет на Алексар.ндър Стамболийски
Земеделците почетоха паметта на Никола Петков
Инж. Емил Йончев:Пазарджик е на Стамболийски и на земеделците!
Земеделците няма да бъдат санкционирани за касови апарати
Земеделците са неинформирани за промените в европейската подкрепа за агросектора
Националният възпоменателен земеделски събор на Янини грамади, организиран от ПП "Обединени земеделци", ще е утре
Утре от 10:30 часа на Янини грамади ПП "Обединени земеделци" организира традиционния земеделски събор
Земеделците в Пазарджик почетоха Стамболийски по повод 136 години от рождението муТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5590 сек., 0.4768 от тях за заявки.