RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Проучване: Как лекарите се грижат за здравето на своето сърце?
Спорт, здравословно хранене и полезни мазнини намаляват сърдечната възраст с от 5 до 10 години
Питали ли сте се някога как лекарите се грижат за сърдечното си здраве? Близо 100 специалисти, взели участие в Десетия национален конгрес по хранене, провел се наскоро, дадоха отговор на този въпрос.

По време на форума беше проведено специално проучване, разработено от Becel, което разкри любопитна информация за хранителните навици сред диетолози, общопрактикуващи лекари и експерти и как те се грижат за здравето на сърцето си.  Според 91 % от анкетираните специалисти, най-ефективната промяна в начина на хранене с цел намаляване на сърдечно-съдовия риск е замяната на наситени и транс мазнини с полиненаситените мазнини Омега 3 и 6. 86,3  % от запитаните посочват здравословното хранене и избягването на вредни храни като най-важното правило в превенцията на сърдечни болести, следвано от физическа активност и спорт, както и прекратяване на тютюнопушенето. 91.5 % споделят, че предпочитат да консумират източници на ненаситени мазнини като риба, растителни масла и мек трапезен маргарин, вместо наситени мазнини от животински произход, тъй като те увеличават нивата на лош холестерол в кръвта. Според дадените отговори, анкетираните експерти избират да консумират качествени меки маргарини, а 85 % от тях препоръват Becel като част от диета, предназначена да поддържа нормални нива на холестерол в кръвта. Най-големият „грях“, който лекарите си позволяват в храненето си (33 %) са сладкиши и захарни изделия.
След като споделиха как се грижат за сърдечното си здраве, експертите изчислиха възрастта на сърцето си с помощта на специално онлайн приложение, препоръчано от Световната сърдечна федерация. Те попълниха кратки данни за физическото си състояние като ръст, тегло, вредни навици и стойности на кръвното налягане, на базата на които бе изчислена приблизителната възраст на тяхното сърце. Оказа се, че повечето специалисти по хранене и диететика имат с от 5 до 10 години „по-младо“ сърце в сравнение с тяхната биологична възраст, което се дължи на правилата, които те спазват в ежедневната грижа за сърдечно-съдовото си здраве.
 Знаете ли на колко години е Вашето сърце?  Вие също можете да го изчислите само за 5 минути, използвайки специалното онлайн приложение - http://www.heartage.me/Тази страница е видяна: 2158

 Публикувано от: pamedia на понеделник 15 юни 2015 - 13:51:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Екоексперти провериха как се грижат общините за пътните мрежи
669 деца са записани в детски ясли. За тях се грижат 119 души медицински и друг персонал
Как се разтапя огнено сърце
Етнографската експозиция показва изложба за своето създаване
Десислава Костадинова: Отделете 5 минути и говорете за Левски със своето семейство
„Швейцарецът с българско сърце“ пристига в Пазарджик
В РЗИ направиха сърце от рози в подкрепа на донорството
Най-голямото “Танцуващо сърце” направиха в Панагюрище
Т. Попов: Изказвам своето съжаление към хората, чиито щатове се съкращават, но просто е неизбежно
Радиоводещият и пътешественик Румен Стоичков – с премиера на „Сърце на длан“ в Пазарджик

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5253 сек., 0.4391 от тях за заявки.