pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Българският автомобилен съюз награждава 1000 ученици с безплатен шофьорски курс
pamedia , вторник 16 юни 2015 - 14:37:03 // коментари: 0


БАСБългарският автомобилен съюз (БАС) награждава 1000 отличници с безплатни шофьорски курсове, категория „В“, съобщи председателят на организацията Борис Гаврилов на пресконференция.
На този етап ще бъдат наградени ученици от Столицата и Област София, на принципа: първите хиляда записали се за наградата и предоставили отлична диплома за завършено средно образование. Получаването на наградата може да се заяви в учебните центрове на БАС от самия ученик или от директора със списък на всички първенци от училището.

Курсът (наградата) включва цялото обучение, предвидено по наредба: 40 часа теория и 31 часа практика. Курсистите ще имат възможността да се обучават и на чисто новите учебни автомобили VW GOLF 7, които вече са пристигнали и се оборудват за учебна дейност.

Инициативата „Отличниците на България“ трябва да противодейства на войната на пътя. „Вярваме, че доброто обучение е в основата на изграждането на съвременния човек като участник в движението на пътя и важен фактор. Тези ученици ще бъдат пример за подражание на своите връстници. Това е поводът да наградим отличилите се със знания зрелостници с едно отлично обучение и да ги направим част от новата армия отличници на пътя, които да преборят черната статистика“, обясни  Гаврилов. Според него нарастващите санкции на държавата под формата на глоби и административни наказания не дават очакваните резултати за правилното противодействие и справяне с войната на пътя.
Борис Гаврилов
Успеваемостта в учебните центрове на БАС е сред най-високите в страната. Следващите етапи на инициативата са тя да обхване и другите области на България. Български автомобилен съюз вярва, че тази награда ще мотивира младите българи към повишаване на успеха им в училище, както и че ще ги насочи към спазване на правилата за безопасност на движението. Битката срещу войната на пътя трябва да започне в класната стая.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 994Време за изпълнение: 0.5315 сек., 0.4571 от тях за заявки.