RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
„Асарел-Медет” АД посрещна над 60 гости в Деня на отворените врати

Асарел-Медет„Тате, тате, аз вече съм диспечер”, ентусиазирано обяви по ведомствената радиомрежа едно от децата, гостували на 17 юни в „Асарел- Медет” по повод традиционния Ден на отворените врати. Друг малчуган пък попита от панорамната площадка на Рудник „Асарел” : „Ако камионите долу се виждат като бръмбари, аз като какво ще се виждам?”.
Към тези мили детски вълнения могат да се добавят и носталгичните въздишки на ветераните, които години след последния си работен ден се връщаха там, където са изкарвали хляба си. „Всичко е ново и модерно”, не можем да познаем предприятието, коментираха „миньорите от запаса”.
Над 60 души от различни поколения и с различни професии се възползваха от възможността да видят с очите си какво се случва в „Асарел-Медет”, да разгледат модерното оборудване и да си направят снимка за спомен. Най-примамлива за фотосесии се оказа откритата експозиция от старо минно оборудване, която остроумно бе определена от някои посетители като „машинен Джурасик парк”. „Някои от багерите са големи колкото къщи”, коментираха децата, впечатлени от исполинските габарити на експонатите.
В началото на посещението си гостите бяха приветствани от изпълнителния директор инж. Делчо Николов, който при вида на толкова много млади лица не скри оптимизма си, че дружеството, а и общината ги чака добро бъдеще. Асарел-Медет„Нашето дружество са развива устойчиво, ние следваме най-добрите световни практики, имаме модерно оборудваме и работим безопасно и екологосъобразно. Имаме много поводи за гордост, но аз се гордея най-вече с екипа ни, съставен от компетентни и отговорни хора”, заяви ръководителят в приветствието си.
Освен диспечерната и рудник „Асарел“ участниците в Деня на отворените врати  посетиха също открития музей и закритата експозиция на дружеството и параклиса „Света Богородица Живоприемен източник“. Истинска атракция се оказа геоложката сбирка, откъдето всички имаха възможност да си вземат рудни образци за спомен. Опознавателната обиколка на компанията включваше още визита в инсталацията за екстракция и електролиза, както и на пречиствателните станции. Ръководителят на отдел „Екология” инж. Мариела Джиджинкова запозна гостите с технологията и етапите на рекултивация на отработени минни терени, както и с процесите за пречистване на водите.
Денят на отворените врати в „Асарел-Медет“АД се проведе за втора поредна година и е една от инициативите, посветени на 50-годишния юбилей на компанията. 


Тази страница е видяна: 820

 Публикувано от: pamedia на сряда 17 юни 2015 - 18:58:07

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ден на отворените врати в „Асарел-Медет“
Ден на отворените врати в дружеството - 40 осмокласници посетиха „Асарел-Медет“ АД
В Деня на възрастните хора – Ден на отворените врати в ТП на НОИ - Пазарджик
С послания за единение и вечни хитове „Асарел-Медет“ посрещна празника си
Ден на отворените врати в Здравната инспекция по повод Деня без тютюнев дим
Д-р Антоанета Томова гостува в Центъра за онкоболни в Деня на отворените врати
Първокласници от Септември разгледаха Полицейското управление в Деня на отворените врати
„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с две браншови награди и планирани инвестиции от 100 млн. лева
„Асарел-Медет” АД посрещна фирмения празник с четири браншови награди и в очакване на милиардна инвестиция
Кули от спагети, ателие на открито и атрактивни състезания в Деня на отворените врати в ПГСА - ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3900 сек., 0.3102 от тях за заявки.