pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Футболисти и бизнесмени възраждат футбола в Пазарджик с нов ФК "Хебър-1918"
pamedia , петък 19 юни 2015 - 13:36:05 // коментари: 0


ФК ХЕБЪРПазарджишки футболисти и местни бизнесмени учредиха ФК "Хебър-1918" - дружество по Закона за юридическите лица с нестопанска цел - възраждането на футбола в Пазарджик. Около идеята са се обединили предприемачите Найден Шопов, Роман Цветков, Младен Младенов, Костадин Тошев и футболистите Александър Тунчев,  Веселин и Йордан Миневи.

В Пазарджик има не десетки, а стотици талантливи деца и младежи, които биха могли да бъдат основата за един мъжки отбор, но на първо време искаме да обхванем младите хора, да ги обучим и като навършат 16-17 години да не преминават в други клубове, а да могат да продължат да се развиват тук. Плановете ни за мъжки отбор зависят от това какви спортни терени ще ни предостави общината. Надяваме се да ни предостави стадиона, но и без него идеята за възраждане на футбола в Пазарджик няма да умре, заяви Найден Шопов. Той, както и другите участници в днешната пресконференция, изключиха вероятността да не получат съдействие от общината. Срещата с кмета предстои следващата седмица. Според Найден Шопов съществува, макар и засега само теоретична възможност, още наесен да имаме мъжки тим.
Роман Цветков апелира към местния бизнес да подкрепи инициативата.
Футболният клуб има запазени име и емблема, а цветовете на екипите са същите - бяло и зелено.
Председател на Управителния съвет е Найден Шопов, членове на УС са Роман Цветков и Веселин Минев. Дружеството е отворено за всички, които искат да подпомогнат реализацията на идеята за възраждане на футбола в Пазарджик.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 2154Време за изпълнение: 0.1579 сек., 0.1275 от тях за заявки.