RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
На първия „Открит ден на оранжерийното производство“ в Огняново производителите поискаха по-строг контрол и санкции за търговците по борсите и пазарите

Борса ОгняновоПо-строг контрол и санкции за търговците по борсите и пазарите, които заблуждават потребителите, като обявяват вносната стока за българска, както и изключително завишен контрол на контрабандния внос на домати и други зеленчуци към този момент от други държави, поискаха производителите на първия  „Открит ден на оранжерийното производство“ на тържището в с. Огняново. 
Той се проведе тази сутрин от   07:00 ч. до 11:00 ч. под мотото „Качеството на оранжерийните продукти – гаранция за здравословна храна“ и бе организиран от Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция, с любезното съдействие на асоциирания член “Пазар на производителя – Пазарджик” АД.

Участниците поясниха, че вносните зеленчуци,  освен, че влизат нелегално на пазара, същите създават нелоялна конкурентна среда и не винаги са проверени от акредитирани лаборатории за съдържание на пестициди и други вредни химикали.

При откриването на събитието бе отслужен молебен за здраве и плодородие.

Гост бе Слави Кралев - директор на Дирекция “Пазарни мерки и организация на производители” в Министерство на земеделието и храните.

Петнадесет оранжерии (в т.ч. и най-големите в България) представиха първокачествени зеленчуци на промоционални цени. Някои от участниците са дългогодишни производители, известни на българския пазар: Оранжерии Зверино (ЕТ „Йордан Величков – Влади”), Оранжерии Сливен („СКЪТ“ ООД), Оранжерии Петрич (В&ВГД Оранжерии Петрич” ООД), Оранжерии Момчилград („АГРО ОМЕГА" ЕООД), Оранжерии ГИМЕЛ, Оранжерии Силистра („ЕКО ЗЕЛЕНЧУЦИ” ООД), Оранжерии Й.Груево и Кричим („АГРЕКОСЕЛЕКТ“ ООД), Оранжерии Раковски („ГАРД ИНВЕСТ“ ЕООД), Оранжерии Дъбене („КАРЛОВО – 05“ ООД) , Оранжерии Синитово („ЕКОФРУТ К&К” ЕООД), Оранжерии Цалапица („ЕНЗА ЗАДЕН БЪЛГАРИЯ“ ООД), Оранжерии Пчелин („БУЛФРУКТ“ ООД - Костенец), Оранжерии Мирянци – („АГРОПРОГРАМА“ ООД и Димитър Мацов) и др.

Основната цел  бе да се популяризира високото качество на българското производство и безопасността на храните, като се заостри вниманието на управляващите органи и организации за състоянието на сектора и възможностите за неговото развитие, за ограничаване нерегламентирания внос на плодове и зеленчуци.

Контролирани от сертифицирани лаборатории, продуктите на производителите на БАПОП са винаги пресни на пазара, с грижа за здравето на хората, увериха участниците.

Според производителите секторът „Оранжерийно производство“ изисква внимателно отношение от страна на управляващите за съхранението на 15 000 работни места целогодишно, както и справедлива, съразмерна подкрепа в съответствие с Регламент 1308 от 2013 г. на Европейската комисия. За настоящия период (2015г. и 2016 г.), субсидията е намалена с 66,6%, което допълнително утежнява състоянието на оранжерийните производители.Тази страница е видяна: 972

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 25 юни 2015 - 17:31:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
15 оранжерии ще предлагат на промоционални цени стоката си в I-вия Открит ден на оранжерийното производство” на тържището в Огняново
Засилен контрол на Полицията и Пожарната преди първия учебен ден
Открит е изчезналият възрастен мъж от Огняново
Погнаха и производителите на цигари от насипен тютюн
Община Пазарджик забранява пазарите за живи животни
Данъчните започват проверки на пазарите за плодове и зеленчуци за празниците
Изтича срокът за връзка на търговците на зърно с НАП
КЗП: „Препоръчителната цена на производителя не е задължителна за търговците на дребно“
Две години затвор при строг режим за кражба на оризова арпа от Държавния резерв
Кметът на Община Ракитово разреши да се отворят пазарите при строги мерки на дезинфекцияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5438 сек., 0.4630 от тях за заявки.