RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Дипломатическа делегация посети "Асарел-Медет“и разгледа Панагюрище

Асарел МедетПредседателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД  проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителният директор инж. Делчо Николов представиха днес предприятието пред посланиците на Испания, Аржентина и  Индонезия техни превъзходителства Хосе Луис Тапиа,  Гийермо Салвадор Асрак и  Бунян Саптомо. В делегацията участваха още и двама търговско-икономически съветници – Ан Дефурни от Посолството на Белгия и   Мария Перес Моро от Посолството на Испания в България. Сред гостите бе и  заместник областния управител на Пазарджишка област Стефан Мирев.

 Посланиците на Испания и Аржентина получиха благодарности за голямата логистична подкрепа на тези държави за българските антарктически експедиции.

Асарел МедетДипломатите се запознаха с историята и постиженията на „Асарел-Медет“ АД, като разгледаха фирмената експозиция и атрактивните експонати на стари минни машини в предприятието. Гостите посетиха диспечерната площадка за автоматизирано управление на рудник „Асарел“, Инсталацията за екстракция и електролиза на катодна мед и изцяло модернизираното наскоро флотационно отделение на Обогатителната фабрика.

След производствената обиколка дипломатите оставиха вълнуващи послания в Почетната книга на „Асарел-Медет“ АД, като посочиха, че са впечатлени от модерното оборудване, грижата за природата и социалната отговорност на предприятието. В рамката на визитата си те разговаряха с ръководството на „Асарел-Медет“АД за разширяване на контактите на дружеството със сродни фирми в Испания, Аржентина и Индонезия, като държави с развита минерално-суровинна индустрия.

Делегацията посети спа хотел „Каменград“ и разгледа новата спортна зала „Арена Асарел“ и музейния комплекс със залата трезор на Панагюрското златно съкровище. В Панагюрище в разговорите с гостите се включиха председателят на Общинския съвет Станимир Велчев и заместник-кметът на общината Георги Павлов. 

ПанагюрищеПо предложение на председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД между Община Панагюрище и чуждестранните дипломати бе договорено в кратък срок да се обсъдят възможностите за установяване на договорни отношения и побратимяване на Панагюрище с градове от тези държави. Обсъдени бяха и възможностите за рекламиране на Панагюрска община като подходящо място за инвестиции в проекти като „Вилно селище и голф игрище в с. Панагюрски колонии“, „Развитие на балнеокомплекс в село Баня“ и други.


Тази страница е видяна: 1615

 Публикувано от: pamedia на сряда 01 юли 2015 - 18:50:20

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Делегация от Жодино, Беларус, посети „Асарел-Медет” АД
Председателят на БОК Стефка Костадинова посети "Асарел-Медет" и разгледа проекта за спортна зала
Посланик Ерик Рубин посети „Асарел-Медет“АД и Панагюрище
Вицепремиерът Марияна Николова посети „Асарел-Медет“АД
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева посети „Асарел-Медет” АД
Турска бизнес делегация ще посети Пазарджик
Монголска делегация, начело с посланика на Монголия, посети Стрелча
Топ мениджъри от „Сименс” посетиха „Асарел-Медет” АД и Панагюрище
„Асарел-Медет“ дари 365 хиляди лева на Община Панагюрище
„Boney М” с предколеден концерт в Панагюрище - с генералното спонсорство на „Асарел-Медет” АДТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5661 сек., 0.4812 от тях за заявки.