RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Шествието на работодателите завърши с връчване на протестно писмо

Протест, Пазарджик, Няколко стотин работници и работодатели в Пазарджик се включиха в протестното шествие срещу подготвянето увеличението на електроенергията  за бизнеса и на ценовата добавка „задължение към обществото”, която трябва да влезе в сила от 1 август 2015 година. Шествието тръгна от  Промишлената зона на ПАзарджик - от предприятието за производство на акумулатори "Елхим - Искра" към центъра на Пазарджик. Членове на Сдружението на предприемачите и работодателите и техни работници се присъединиха към шествието от втория сборен пункт - на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и улица "Цар Шишман". Под звуците на тъпан, вувузели, свирки и кречетала протестиращите минаха по бул. "България" до сградата на Областната администрация.
prote290715a.jpg14 пазарджишки фирми се включиха със свои представители в протеста. В шествието участваха и ръководителите на тези фирми. Те настояват за запазване на сегашната цена на добавка „задължение към обществото” до пълното разкриване на резервите в електроенергетиката и причините за натрупаните дефицити, както и за незабавно приемане на пътна карта за преструктуриране на сектора и реформи за отстраняване на всички фактори, които водят до неефективно управление. Бизнесът иска да бъде направено задълбочено обсъждане на резултатите от законодателните промени, както и на резултатите от разкритите нарушения и намалени разходи в сектора, и тяхното отразяване при определяне на новите ценови добавки за стопанските потребители.
Протест Пазарджик, Българският бизнес не може да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за „задължения към обществото”, защото те ще доведат до загуби за българското общество! Считаме, че със сегашните си действия оказваме помощ на настоящото правителство в стремежа му за реформиране на всички сфери, работещи неефективно. Това се казва в протестно писмо, което беше връчено на областния управител Трендафил Величков от председателя на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик Евтим Янев и представителя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Георги Русков.
Протест, Пазарджик, В Пазарджик освен протест имаше и контрапротестна проява. По маршрута на протестиращите, както и в града бяха разлепени плакати с надписи: "Българската индустрия: ниски заплати и евтин ток". Издателят на плакатите остана анонимен. 
Тази страница е видяна: 570

 Публикувано от: pamedia на сряда 29 юли 2015 - 13:29:38

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Шествието завърши със закана, че ако президентът не изпълни исканията, протестите ще продължат до победата /видео/
Шествието за 24 май завърши с поклон пред паметника на Свети Свети Кирил и Методий
Връчване за първите немски DSD дипломи във Велинград
Инициативен комитет организира в Пазарджик протестно шествие на 12 декември
Предприемачи и работодатели организират в сряда протестно шествие в Пазарджик
Велинград отбелязва петата годишнина от връчване на приза „СПА столица на Балканите”
Ернестина Шинова ще е водеща на тържествената церемония за връчване на наградите по повод 24 май
Протестно бдение срещу продажбата на горски терен ще се проведе в Црънча
Шествието на 24 май в Пазарджик
В 10:30 тръгва шествието в Пазарджик за 24 майТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.6737 сек., 0.5875 от тях за заявки.