pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
Във Велинград ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район
pamedia , понеделник 31 август 2015 - 16:40:09 // коментари: 0


Под председателството на областния управител Трендафил Величков  на 1 и 2 септември във Велинград ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие  на Южен централен район.


В заседанието участие ще вземат представители на министерства; областните управители от областите Пловдив, Кърджали, Смолян и Хасково; кметове и представители на общините от района; представители на синдикални и браншови организации и НПО.

Трендафил Величков ще запознае присъстващите с актуални проблеми на област Пазарджик.
Представители на областните администрации Пазарджик и Смолян ще информират присъстващите относно редица възможности за развитие на туризма на територията на ЮЦР. Ще бъдат представени ключовите обекти:
 -  Високопланинскиспортно-туристически комплекс „Сютка“ в област Пазарджик;
 -  Спортно-туристическицентър „Перелик“  в област Смолян/.

По време на заседанието представител от Националния център за териториално развитие ще информира относно напредъка по изготвянето на  Подпрограма за развитието на район Родопи, която е част от Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони.
Представител на АПИ ще изнесе информация относно предвидените за рехабилитация за периода 2015-2017 г. пътища от републиканската пътна мрежа на територията на ЮЦР.

На заседанието ще бъде представен и обсъден и проект на Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016 - 2025 г.

Кметове на общини от област Пазарджик ще представят своите идеи за общински проекти, които са значими за развитието на областта.Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 671Време за изпълнение: 0.4196 сек., 0.3438 от тях за заявки.