RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Роботи за чистене и косене са сред хитовите експонати на Международния технически панаир в Пловдив
    Роботи за почистване, за миене на прозорци,  за косене и събиране на голф топки са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир. Уреди за дома, базирани на върхови технологии, ще покажат и други участници в деловия форум, който ще се проведе  от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.
 
Панаир Пловдив,   Роботизираните косачки се справят с площи от 3 до 20 хиляди кв. метра, а „виртуална стена“  ги спира да не излязат от зоната, в която трябва да работят, обясниха изложителите от „Робошоп“, които представят изделия на „Белроботикс“, Белгия,  и „Френдли Роботикс“, Израел. В асортимента на фирмата са и компактни роботи за почистване на прозорци на тайванската компания „Хобот“, известни с това, че се управляват много лесно. Прахосмукачки роботи на „Нито Роботикс“, САЩ, имат навигационна система за ориентиране и се придвижва сами от стая в стая, твърдят изложителите.
    Модерни технологии са използвани в широка гама изделия за дома и здравето, които ще видят посетителите на Международния технически панаир. 
    Новост от европейски мащаб е апаратът за пречистване и алкализиране на вода директно от водопровода, който ще покаже българската фирма „Алфа груп 1“. Тя беше изложителят с най-малък щанд на Есенния панаир миналата година и взе златен медал. Сега отново кандидатства за най-авторитетното пазарно отличие с ново поколение уреди на  Hyper Water System.
    Сред претендентите за златен медал на ЕСЕН 2015 е и здравословният стол на тайванската компания Chern Shing Top. Той има регулирума лумбална възглавница и ергономичен дизайн, които намаляват болката в кръста и спомагат за тонизиране на кръвообращението.
    Интересни комбинации стоят в основата и на много технически решения за индустрията. Едно от тях са машините за обезмасляване, в които се използва течност с микроорганизми. Те „изяждат“ мазнината, затова не са необходими химически препарати при почистването на детайли след обработка или на замърсени части на автомобили и мотоциклети, обясниха от фирма „Китнер“.
    Иновативните продукти са акцент в експозициите на водещи компании от над 35 държави, които ще участват в  Международния технически панаир.
    На него се завръща и Русия с колективна изложба. Университети, научни институти и и фирми ще презентират нови проекти в различни области на технологиите и инженерството. Те са фокусирани основно върху зеления бизнес, енергийната ефективност, автоматизацията, софтуерните продукти.
    Очаква се близо 50 000 посетители от страната и чужбина да разгледат десетте специализирани изложби на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е един от най-авторитетните в Югоизточна Европа.

На снимката: Роботите вече не са само в индустрията, а навлизат и в дома. Нови приложения на „умните машини“ показват участници в Международния технически панаир в Пловдив.


Тази страница е видяна: 473

 Публикувано от: pamedia на четвъртък 10 септември 2015 - 11:41:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Светещи бои се очаква да бъдат хитовите експонати на Есенния панаир в Пловдив
Шампионат за строители стартира на Международния технически панаир в Пловдив
Енергоспестяващи щори и течна изолация демонстрират на Международния технически панаир в Пловдив
Най-новите видео игри събират геймърския елит на Балканите в Международния технически панаир
Близо 600 компании от 40 държави участват в 73-тия Международен технически панаир в Пловдив
РАИС представя четири машини на международния панаир в Пловдив
САМ КИНТИ и РАИС представиха производствената си продукция на Пловдивския технически панаир
Бойлери за парно показват на Есенния панаир в Пловдив
Изложение за авточасти с 10 шоу програми в Международен панаир Пловдив
Инструменти за финансиране представят на Есенния панаир в Пловдив

ПГМЕТ


Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.5266 сек., 0.4470 от тях за заявки.