pz_history.jpg 
snaiperbg.jpg
pzforyuor.png
pzsport.jpg
hebar.jpg
РИОСВ предостави „Червената книга на Р България” на музея в Панагюрище
pamedia , петък 18 септември 2015 - 09:50:17 // коментари: 0


ПазарджикДиректорът на РИОСВ-Пазарджик, Костадин Гешев дари последното издание на Червената книга на Р България (2015) на историческия музей в  Панагюрище. Печатното издание ще бъде експонирано в природонаучната му секция.  Трите тома /“Растения и гъби”, “Животни” и “Природни местообитания”/ са на български и английски език, придружени от електронна версия на български език.

Червена книга на Република България” е съвместно издание на Българската академия на науките и Министерството на околната среда и водите.  България е шестата държава в света, събрала в Червена книга застрашените от изчезване растения и животни. В новото издание на книгата степента на застрашеност на видовете е определена съгласно международно приети критерии и стандарти за природозащита. Върху изданието работиха от 2002г. до сега над 200 учени, специалисти и природозащитници от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН, Националния природонаучен музей при БАН, Софийския, Пловдивския и Лесотехническия университет, неправителствени организации и дружества. Представени са 808 вида застрашени растения и гъби, 287 застрашени животни и 166 природни местообитания. Интересуващите се граждани могат да се запознаят с електронният вариант на

Червената книга на България на сайта на РИОСВ-Пазарджик. На територията на екоинспекцията с комплекти от трите тома на български и английски език ще разполагат още и Плиоценски парк - с. Дорково, община Ракитово и зоологическата градина в Пазарджик.
Обратно към преглед на категорията   Обратно към преглед на новините
Тази страница е видяна: 635Време за изпълнение: 0.5311 сек., 0.4603 от тях за заявки.