RSS емисии

    


 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Честване на 1 ноември - Ден на народните будители в СОУ „Георги Бенковски” -- Пазарджик

Пазарджик     По повод на празника „Денят на народните будители” в СОУ „Георги Бенковски” в Пазарджик се проведоха инициативи , посветени на „Народните будители и ние” и на възрожденеца от Пазарджик , Константин Величков – известен и пръв български европеист  , поет, преводач , художник , както и държавник , политик , дипломат и общественик !    
      Училищният „Библиотечен и информационен център”организира среща на учениците с д-р Надежда Бонева , литературовед и изследовател на творчеството на К.Величков !  Авторката на научната студия „К.Величков и италианската литература” , разказа на учениците неизвестни факти от неговия живот и обучение в Италия и най-искрено им пожела да знаят повече за него и неговото творчество! Г-жа Бонева пламенно пожела на учениците да пазят паметта на будителя по възрожденски чиста и днес , да помнят и популяризират делото на К.Величков , който се признава за най-светлата личност на Пазарджик . Скъп гост на тържеството беше и уредника на къщата-музей „К.Величков” в Пазарджик ,Иванка Кибритова , която осигури и видео филм за възрожденеца , който ще се прожектира в училището .
         Предварително  преподавателите по БЕЛ запознаха учениците от горния курс с творческото дело на изтъкнатия наш съгражданин , деец на „Освобождението 1878 г.” , а по-късно и на „Съединението” и борбата за независимост на България ! Затова на тематичната среща , посветена на Константин Величков ,рецитираха негови стихове… 
        Учениците от учебната компания "Colorful world" от IX и X клас с консултант Л. Чаушева закачиха емблеми по случай празника на всички присъстващи гости ,учители и ученици . Мотото им беше „Съхрани българския език, цени българския учител".
        Учениците от V до IX клас в часовете по изобразително изкуство на г-жа П. Дарджикова направиха тематична арка и изложба под надслов „Будителите и ние” , пред които се снимаха за спомен много учители ,ученици и гости на училището .
Тази страница е видяна: 718

 Публикувано от: pamedia на петък 30 октомври 2015 - 16:06:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Прояви по повод 1 ноември - Деня на народните будители
Честване на Деня на народните будители в НУ "Отец Паисий"
Народните представители от ГЕРБ-Пазарджик присъстваха на първа копка на реконструкцията на стадион „Георги Бенковски“
Програмата в Пазарджик за отбелязване на Деня на народните будители
Факелно шествие в Пазарджик за Деня на народните будители
Многолюдно факелно шествие в Пазарджик за Деня на народните будители
Програма на тържествата в Пазарджик по повод Деня на народните будители
Три отбора от Пазарджик отиват на Областното състезание „Народните будители и аз”
В Деня на народните будители в Пазарджик беше открит паметник на Захари Стоянов
В НУ „ Отец Паисий " Пазарджик вече отбелязаха Деня на народните будителиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 0.3884 сек., 0.3077 от тях за заявки.