Новина: На „Родителско кафене“ в с. Главиница обсъждаха визия за цялостна семейна политика
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
вторник 08 март 2016 - 11:31:21


ПазарджикВчера в основното училище на с. Главиница  „Христо Ботев“   се проведе  „Родителско кафене“, организирано от „Национална мрежа за децата“. На него присъстваха над 20 родители, учители и заинтересовани страни.


Родителското кафене се организира в рамките на проект „Визия за семейна политика“ в подкрепа на децата и семействата в България.

Проектът има за цел да постави началото на обществен дебат за нуждата от цялостна визия за семейна политика в България с ясни цели, мерки и дейности и възприемаща семейно ориентиран подход във всички области, засягащи детското благосъстояние. По време на срещата родителите се запознаха с проекта  и конкретните мерки, които предлага. 

 С помощта на специалисти от фондация „Кузманов“ и Фонд за превенция на престъпността „ИГА“  родителите обсъдиха и препоръчаха конкретни мерки в секторите: „Образование“ , Здравеопазване“ и „Детско правосъдие“.  Участниците споделиха свои мнения и идеи, с което допълниха дадените вече предложения във Визията и се обединиха в разбирането, че Визия е възможност за синхронизиране на съществуващите вече нормативни документи и превръщането им в реално приложими и действащи на практика.

След консултирането с родители, проектът „Визия за семейна политика“ ще бъде представен пред Министерски съвет на Република България и институциите!
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://pa-media.net/news.php?extend.10718 )


Време за изпълнение: 0.0686 сек., 0.0072 от тях за заявки.